Metro Türkiye, mutfağa dönüşte HoReCa’nın yeni normali e-zirvesi için geri sayıma başladı

metro-turkiye-mutfaga-donuste-horecanin-yeni-normali-e-zirvesi-icin-geri-sayima-basladi-24062001

Metro Türkiye, mutfağa dönüşte HoReCa’nın yeni normali e-zirvesi için geri sayıma başladı

Metro Türkiye, “Mutfağa Dönüş” sürecinde sektöre ışık tutmak amacıyla düzenleyeceği e-zirve için gün saymaya başladı. Sürdürülebilirlik Akademisi iş birliğinde 30 Haziran Salı günü düzenlenecek zirve kapsamında, HoReCa (Otel, Restoran, Kafe) işletmelerinin yeni normale adaptasyonuna dair önemli konular dört farklı panelde masaya yatırılacak.

Zirvede, Metro İtalya CEO’su Tanya Kopps, Lozan Otelcilik Okulu (Ecole Hoteliere de Lausanne) Girişimcilik ve İnovasyon Departmanı Kıdemli Eğitmeni Ian Millar, KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın yanı sıra TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç ve birçok sektör profesyoneli yer alacak. Sektörün bugününe ilişkin değerlendirmelerin ve gelecek döneme dair öngörülerin paylaşılacağı zirve, Metro Türkiye Youtube hesabından canlı olarak izlenebilecek.

Normalleşme döneminde kapılarını tekrar açan yiyecek-içecek sektörü işletmeleri için Metro Türkiye öncülüğünde ve Sürdürülebilir Akademisi iş birliğinde, TURYİD ve TÜROB’un katkılarıyla düzenlenecek “Mutfağa Dönüşte HoReCa’nın Yeni Normali” adlı e-zirve için geri sayım başladı. 30 Haziran Salı günü 14.00-16.30 arasında düzenlenecek online zirve; “Yeni Normalde Yeni Tüketici Trendleri”, “Yeni Normalde Yeni İş Modelleri: İşletmeniz Kovid-19 sonrası dönemde nasıl başarılı olur?”, “Şefler için Yeni Normal” ve “Gıdanın Geleceği: Yeme-İçme Sektöründe Sürdürülebilirlik” adlı dört farklı panelden oluşacak ve Metro Türkiye’nin Youtube hesabından canlı yayın olarak yayınlanacak ve herkesin erişimine açık olacak.

Metro Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Boris Minialai’nin açılış konuşmasıyla başlayacak zirve, Metro İtalya CEO’su Tanya Kopps’un “HoReCa İtalya pazarında yeni normale nasıl uyum sağladı?” adlı konuşmasıyla devam edecek. Konaklama ve ağırlama alanında dünyanın en prestijli okullarından biri olan Lozan Otelcilik Okulu (Ecole Hoteliere de Lausanne) Girişimcilik ve İnovasyon Departmanı Kıdemli Eğitmeni Ian Millar da zirve kapsamında konaklama sektöründeki yeni trendleri katılımcılarla paylaşacak.

HoReCa’nın normalleşme dönemine ışık tutulacak

Online zirvede, pandemiyle değişen tüketici trendleri, sektörün geleceğine dair öngörüler, HoReCa’nın yeni normali ile yeni iş modelleri ve işletmelerin sürdürülebilir bir sistem oluşturmasına yönelik yol haritaları konuşulacak. Ayrıca, dijitalleşme ve menü optimizasyonu gibi yeni normalde öne çıkan çözümler, şeflerin yeni döneme adaptasyonu, servislerdeki değişim, yiyecek-içecek sektöründe sürdürülebilirlik gibi birçok önemli konuya ilişkin bilgiler ve normalleşme dönemi sonrasına ilişkin öngörüler de sektör profesyonelleri tarafından paylaşılacak. Zirvenin moderasyonunu ise Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç üstlenecek.

Sektör profesyonellerinden Mutfağa Dönüş’ün yol haritası

Metro Türkiye Pazarlama, Marka Yönetimi ve İletişim Grup Direktörü Seçil Demiralp’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek “Yeni Normalde Yeni Tüketici Trendleri” panelinde KONDA Araştırma ve Danışmanlık Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Unilever Food Solutions Pazarlama Direktörü Bora Usal, tüketici davranışlarının ve taleplerinin pandemi sonrasındaki değişimine odaklanacak.

Metro Türkiye Satın Alma Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Alkaç moderatörlüğünde gerçekleşecek “Yeni Normalde Yeni İş Modelleri: İşletmeniz Kovid-19 sonrası dönemde nasıl başarılı olur?” panelinde de Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı ve Frankie İstanbul CEO’su Kaya Demirer ve Aslanoba Capital Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba konuşmacı olarak yer alacak. Demirer ve Aslanoba, normalleşme sürecinde yeni iş modelleri, konaklamada dijitalleşme ve menü optimizasyonu ve yönetimi konularındaki deneyimlerini sektör profesyonelleriyle paylaşacak.

Moderatör koltuğuna Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Vedat Demir’in oturacağı “Şefler için Yeni Normal” adlı panelde ise Swiss Hotel Bosphorus Executive Chef’i Ali Ronay ve Midpoint Executive Chef’i Rıza Belenkaya, ağırlama sektöründe yaşanan değişimleri, adaptasyon yollarını ve yeni normalde şefleri nasıl bir dünya beklediğini masaya yatıracak.

Sorumlu kaynak kullanımının ve sürdürülebilirliğin önemi konuşulacak

Zirve, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç moderatörlüğünde gerçekleşecek “Gıdanın Geleceği: Yeme-İçme Sektöründe Sürdürülebilirlik” paneli ile devam edecek. Metro Türkiye Kalite Güvence Grup Direktörü Tülay Özel, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu ve Su Ürünleri Sektör Profesyoneli ve Danışmanı Ulvi Denizer’in konuşmacı olarak yer alacağı panelde pandemi sonrası yerel ürünlere yönelik talep artışından sürdürülebilir balıkçılığa, sağlıklı ürün trendinden sorumlu kaynak kullanımına kadar farklı başlıklarda gıda alanında sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik masaya yatırılacak.

Hibya Haber Ajansı