"Filmimin Hikayesi" yarışmasının jüri üyeleri belli oldu

filmimin-hikayesi-yarismasinin-juri-uyeleri-belli-oldu-01062003

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRSAK Vakfı tarafından bu sene ilk defa çevrim içi olarak gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen “Filmimin Hikâyesi” yarışmasının ana jüri üyeleri açıklandı.

Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAK Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali’nde genç sinemaseverlerin yarışacağı “Filmimin Hikâyesi” yarışmasında dereceye girecek hikâyeleri seçecek olan jüri önemli isimlerden oluşuyor.

Türkiye genelindeki tüm 8-13 yaş arasındaki çocukların katılımına açık olan yarışmanın başvuruları https://cocukfestivali.tursak.org.tr/cocuk adresinden 12 Temmuz 2020 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Filmimin Hikâyesi Yarışması’nın Ana Jüri Üyeleri

“Filmimin Hikâyesi” yarışması için yapılacak başvuruları, her biri alanında öne çıkan işlere imza atmış usta isimler değerlendirecek. 16. TÜRSAK Çocuk Filmler Festivali Filmimin Hikâyesi Yarışması Ana Jüri Üyeleri, Gazeteci ve Yazar Yalvaç Ural başkanlığında; Oyuncu Beste Bereket, TÜRSAK Vakfı Başkan Yardımcısı, Yapımcı ve Avukat Burhan Gün, Sinema Yazarı Senem Erdine ve Senarist Zafer Külünk’ten oluşuyor.

Yarışma kapsamında yazılacak hikâyeler arasından jüri üyeleri tarafından seçilecek 50 hikâye bir kitaba basılacak. Kitaba basılan hikâyeler arasından birinci seçilen hikâye ise kazanan tarafından yönetmenler eşliğinde filme çekilecek. Bunun yanı sıra festivalin ödül töreninde yarışmanın birincisine dizüstü bilgisayar hediye edilecek.

Yarışmaya son başvuru tarihi 12 Temmuz 2020 olup, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular yarışmanın web sitesinden ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Hibya Haber Ajansı