Grönland'tan alkollü içeceklerin satış ve kullanma yasağı

gronlandtan-alkollu-iceceklerin-satis-ve-kullanma-yasagi-29032011

Grönland'tan alkollü içeceklerin satış ve kullanma yasağı

Dış Haberler, 29 Mart (HİBYA) – Grönland Hükümeti corona virüsü salgını nedeniyle alkol derecesi yüzde 2,5'un üzerindeki alkollü çöeceklerin satışını ve kullanımını yasakladı.

Ülkenin başkenti Nuuk ile Kapisillit ve Qeqertarsuatsiaat kentlerinde alkol yasağını duyuran Grönland Hükümet Başkanı Kim Kielsen yasak kararının çocukları korumak için alındığını belirtti.

Kielsen basın açıklamasında ''Böyle özel bir durumda, enfeksiyonu önlemek için birçok önlem almak zorundayız. Ama kararımın temel nedeni çocukları korumak, onların güvenli bir evi olmasını sağlamaktır. Güvenlikli bir topluma katkı için, umarım çocukların yaşam şartlarını ortak bir sorumluluğumuz olarak görürüz.'' dedi.

Ayrıca insanların alkolden etkilendiğinde enfeksiyonun yayılmasının daha az bilincine vardıklarına dikkat çekerek ''"Böyle bir gelişme sadece çocukları ve aile yaşamını etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda Covid-19'u yayma riskini de artıracaktır, çünkü insanlar alkollü içtiklerinde kontaminasyon riskinin daha az farkında oluyorlar.'' diye konuştu.

Ulusal sağlık Kurulu verilerine göre şimdiye kadar Grönland'ta 344 corona testi uygulandı ve 10 kişide corna virüsü enfeksiyonu tespit edildi.

Kuzey Atlantik Okyanusu'nda Danimarka'ya bağlı otonom bir ada devlet olan Grönland'ta çoğu Danimarkalı 57 bin kişi yaşıyor


Hibya Haber Ajansı