Yerli yapım ARJ21 uçağı bir milyonuncu yolcusunu taşıdı

yerli-yapim-arj21-ucagi-bir-milyonuncu-yolcusunu-tasidi-22072001

Yerli yapım ARJ21 uçağı bir milyonuncu yolcusunu taşıdı

Çin tarafından bölgesel seferler için geliştirilen ARJ21 uçağı, 20 Haziran’da bir milyonuncu yolcusunu taşıdı. Uçağı üreticisi olan Çin Ticari Uçak Şirketi’nin (COMAC) açıklamasına göre, 20 Haziran günü bir milyonuncu müşterisini taşıdı.
 
Bölgede düzenli seferler yapan jet uçağı ARJ21, pazartesi sabahı Chengdu Airlines’ın bölgesel bir seferi için yaptığı uçuş sırasında bir milyonuncu müşterisini ağırladı. ARJ21, Çin’in bölgede hizmet veren ilk jet modeli olup 78 ila 90 yolcu taşımak üzere tasarlandı. 3 bin 700 kilometrelik bir özerk menzile sahip bulunan model, dağlık veya düz bölgelerde uçuşa elverişlidir ve kalkış ve inişler sırasında farklı havaalanı koşullarına uyum sağlayabilir.
 
Çin yapımı ticari uçak modellerinin öncüsü olan ARJ21, ticari uçuş için Chengdu Havayolları tarafından 2016 yılı Haziran ayında hizmete sokulmuştu. COMAC bugüne değin müşterilerine toplam 33 adet ARJ21 uçağı teslim etti. Bu uçaklar; yine COMAC’ın verdiği bilgiye göre, 56 kenti birbirine bağlayan seferler yapıyor.
 

Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı