LGS’de tercih yapacak öğrencilere, meslek lisesi çağrısı

lgsde-tercih-yapacak-ogrencilere-meslek-lisesi-cagrisi-28072012

LGS’de tercih yapacak öğrencilere, meslek lisesi çağrısı

Meslek liselerinde Endüstriyel Reklamcılık bölümünü seçenlere staj, burs ve istihdam garantisi!

Türkiye’deki endüstriyel reklamcılık sektörünün çatı kuruluşu Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), yıllık hacmi 9.1 milyar dolara çıkan, 125 bin kişi istihdam sağlayan dev bir sektörü temsil ediyor. Meslek liselerine yönelik ciddi çalışma birikimi bulunan ARED, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında tercih yapacak öğrencilere meslek liselerindeki endüstriyel reklamcılık bölümünü seçmeleri çağrısında bulunuyor.

Kurulduğu günden bu yana endüstriyel reklamcılık sektörünün sorunlarına çözüm aramayı ilke edinen Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED), eğitime ve sektörün nitelikli eleman sorununa yönelik çalışmalarına devam ediyor. ARED, 2006 yılından beri çeşitli üniversite ve liselerde sektörün iş alanlarına yönelik bölümler açtı. Bu bölümlere; atölyelerin kurulması, öğrencilerine burs verilmesi, teorik ve uygulamalı dersler yapılması, firma ve fuar gezileri düzenlenmesi, öğrencilere staj imkanı sağlanması ve mezun olduklarında sektörde istihdam edilmeleri, ayrıca öğretmenlere de hizmetiçi eğitimler düzenlenmesi konularında destek vermeye devam ediyor.

 

Burs, staj ve istihdam garantisi var

Sektöre eğitimli kalifiye çalışan yetiştirmek üzere ARED’in ikinci adımı meslek liselerine yönelik oldu. Bu hedefle 2008 yılında MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile bir iş birliği protokolü imzaladı. Bu protokol kapsamında İstanbul’da 2, Ankara ve İzmir’de birer meslek lisesinde bölüm açılmasını sağladı.

ARED bu bölümlerde atölyelerinin kurulması, bölüm öğrencilerine burs verilmesi, usta öğreticilerin sunumlarıyla teorik ve uygulamalı ek dersler yapılması, sektör firmalarına ve FESPA Eurasia Fuarı’na geziler düzenlenmesi, öğrencilerin staj eğitimlerinde firmalara yerleştirilmesi ve mezun olduklarında sektörde istihdam edilmeleri gibi çalışmalar yapıyor. Bu faaliyetlere ek olarak bölüm öğretmenlerine hizmetiçi eğitimler düzenlenmesi konusunda da iş birliği içerisinde olduğu İstanbul Bayrampaşa İnönü MTAL, Ankara Çankaya Balgat MTAL, İzmir Konak Mersinli MTAL ve İstanbul Üsküdar Haydarpaşa MTAL olmak üzere dört okula desteğini sürdürüyor.

 

Genç işsizlere yönelik AB Projesi

Endüstriyel reklamcılık sektörünü üniversitelerin ilgili bölümlerindeki öğrenci ve eğitmenlere tanıtmak ve sektörün üniversiteli istihdam ihtiyacını karşılamak amacıyla ARED 2019 yılından itibaren üniversitelerde sektörel sunumlar ve kariyer günleri gerçekleştiriyor.

Ayrıca ARED’in 2009 yılında meslek sahibi olmayan genç işsizlere sektörel eğitimler düzenleyerek istihdam edilmelerini sağlayan çalışmalarını içeren AB Projesi, aynı yıl Türkiye’de 25 ilde yürütülmekte olan 101 proje arasından başarılı 20 örnek projeden biri oldu.

 

Sektörümüzün geleceği meslek liselerinden geçiyor

ARED Başkanı Ahmet Özdemirel konuyla ilgili şöyle konuştu: “ARED olarak, ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimize duyduğumuz hassasiyet ve sektörümüzün kalifiye eleman sorununun çözümlenmesine gösterdiğimiz gayret sayesinde eğitim çalışmalarımıza ivme kazandırdık. İzmir, Ankara ve İstanbul’da açtığımız Endüstriyel Reklamcılık bölümlerindeki öğrencilerimizin teknik ve uygulamalı olarak eğitilmesini sağladığımız gibi, öğretim hayatları esnasında burs almaları ve mezuniyetlerinde istihdam edilmeleri aşamalarının her birinde yanlarında olduğumuzu temin ediyoruz. Donanımlı birer eleman olmak ve ülke ekonomisine dokunarak, geleceğinde mesleksizlik sorunu yaşamamak isteyen

tüm genç arkadaşlarımızı Endüstriyel Reklamcılık bölümlerinde öğrenim görüp, sektör mensubumuz olarak aramıza katılmaya davet ediyoruz. Çünkü sektörümüzün geleceği meslek liselerinden geçiyor.” sözleriyle ifade etti.


Hibya Haber Ajansı