Acme Holding’ten 2020’de yüzde 25 büyüme atağı

acme-holdingten-2020de-yuzde-25-buyume-atagi-06022001

Acme Holding’ten 2020’de yüzde 25 büyüme atağı

Bünyesinde Artemis Halı, Armis Yatak, Acme Tekstil, Etrofil İplik, Doğu Taşıt Muayene İstasyonları, Arte Enerji, Prato Exclusive, Armis Halı markalarını bulunduran ACME Holding, 2020 yılında yüzde 25 büyüme hedefliyor. Bu büyümeye ihracat pazar payını arttırarak ve bu yıl başında uygulanmaya başlayan KDV indiriminin desteğiyle ulaşacaklarını açıklayan Acme Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Batallı, 2020 yılında ihracat beklentilerinin büyük olduğunu açıkladı.

 

Halı denildiğinde ilk akla gelen markalar arasında yer alan Artemis Halı ile ilgiliAcme Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Batallı, 2012 yılında temelini attıkları şirketi için genç ve dinamik bir marka tanımlamasını yapıyor. Genç olmasına rağmen hızlı ve istikrarlı bir büyüme profili çizen Artemis Halı bayileri ile birlikte 2 bin kişiyi istihdam ederken Armis Yatak ise hali hazırda 600 noktada satış yapıyor ve yaklaşık olarak 160 kişiyi istihdam ediyor.

 

 

 

2019’da başarılı işlere imza attık

Artemis Halı ve Armis Yatak’ın 2019 çalışmalarını değerlendiren Davut Batallı şunları söylüyor: “2019 yılında aramıza katılan yeni ana bayi ve tali bayilerimizle olmak istediğimiz, varmak istediğimiz hedeflere yaklaşmada daha hızlı adımlar attığımızı söyleyebiliriz. Artemis Halı olarak 2019’u yaklaşık yüzde 47,57 büyüme ile bitirdik. En yeni markamız Armis Yatak’ta ise yüzde 104 bir büyüme yakaladık. Bizler genç ve dinamik ekibimizle sektörde farkındalık oluşturmak gayesini taşıyoruz. Kalitesi yüksek, trend belirleyici ürünlerle çalıştığımız sektörlerde kendimize yer edinmek, söz ettirmek istiyoruz. Bunu da şu ana kadar başardığımızı söyleyebiliriz.” Bayi ağlarını genişleteceklerini sözlerine ekleyen Batallı, genç bir ekip olmanın avantajını kullanarak hızlı karar aldıklarını ve uyguladıklarını sözlerine ekledi.

 

Enformasyon ve İnsan Kaynağına Yatırım Önemli

Acme Holding’in Artemis Halı’dan gelen yadsınamaz tecrübesi, yapılan araştırmalar sonrasında da çıkan sonuçlarla örtüştüğünü vurgulayan Davut Batallı, “Grubumuz gücünü ilk olarak enformasyona ve insan kaynağına yaptığımız yatırımdan alıyor. Günümüz dinamiklerinde hızlı aksiyon alabilen ekiplerin her daim varlıklarını korumanın yanı sıra güçleneceğini biliyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

KDV İndirimi Mobilya Sektöründeki İstihdamı Olumlu Etkileyecek

Mobilya sektöründe uygulanan %10 KDV indiriminin satışları, istihdamı da olumlu yönde etkileyeceğini ve sektörün büyümesi için çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Davut Batallı, “Armis Yatak’ın Türkiye genelinde 600 noktada yer alan satış noktasını bu yıl yüzde 50 artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda ihracatta da hedef büyüttük. Armis Yatak, yurtdışı pazar payını yüzde 30‘lara çekerek yıllık cirosunu da yüzde 40 oranında arttırmak için çalışmalara başladık. Sektör büyürken istihdam konusunda da pozitif bir artış olacağını öngörüyoruz. Satışlarımız arttıkça üretimimiz de artacak. Böylece daha fazla kişiye iş imkanı sağlayabileceğiz” dedi.

 


Hibya Haber Ajansı