Gates: "Çin, küresel tehditleri göğüslemede önemli rol oynuyor"

Bill Gates, Çin’in karşı karşıya bulunulan karmaşık küresel tehditlerin göğüslenmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Gates:

Bill Gates, Çin’in karşı karşıya bulunulan karmaşık küresel tehditlerin göğüslenmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Bill & Melinda Gates Vakfı Eş Başkanı Bill Gates, başkent Beijing’de düzenlenen 2023 Zhongguancun Forumu kapsamında dün yapılan bir paralel foruma video konferans yöntemiyle katıldı.

Bill Gates, yaptığı konuşmada, Çin’in başta hastalıkları önleme ve kontrol etme ile küresel tahıl güvenliğini koruma olmak üzere, karmaşık küresel tehditleri göğüslemede önemli rol oynadığını belirtti.

Gates, “Teşhiste bulunmak, ilaç ve aşı sağlamak gibi konularda daha hızlı adım atmalıyız. Aynı zamanda, ilgili araçlara tüm insanların ulaşmasını sağlamak için çaba harcamalıyız. Çin’in bu konulardaki avantajları, kaynakları ve üretim kapasitesi söz konusu hedeflere ulaşmamıza yardımcı olabilir.” dedi.

Çin’in ileri sürdüğü Uluslararası Tahıl Güvenliği İşbirliği İnisiyatifi’nin dünyanın tahıl kriziyle mücadelesi için önemli bir adım olduğuna işaret eden Gates, “Bill & Melinda Gates Vakfı Çin Tarım Bilimleri Akademisi’yle işbirliği yaparak, Çin’in tarım alanındaki inovatif teknolojiler temelinde Afrika ülkelerinin çeltik sistemini iyileştirmesine destek veriyoruz. Örneğin, ilgili projeler sayesinde, Nijerya ve Mali’de yerel iklime uygun birçok yeni çeltik türü yetiştirildi. Bu yeni çeltik türleri daha az gübre ve suya ihtiyaç duyuyor ve üretimi yüzde 50 oranına kadar yükseltiyor. Yeni çeltik türleri, aynı zamanda, zararlı böceklere ve kuraklığa daha dayanıklı.” diye konuştu.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı