ISO 500’ün yükselen yıldızı Sapro

iso-500un-yukselen-yildizi-sapro-17072003

ISO 500’ün yükselen yıldızı Sapro

Ürünlerini 65’ten fazla ülkeye ihraç eden ve 6 kıtada gerçekleştirdiği ihracatla ıslak mendil ihracatında ilk sırada yer alan Sapro, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasındaki yükselişini sürdürdü. Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yatırımı yapan 300 firmasından biri olan Sapro, yenilikçi ürünleri, Ar-Ge ve ihracattaki öncü kimliğiyle 2019 yılında 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesindeki konumunu 410’uncu sıraya taşıdı.

 

Ürettiği ıslak mendilleri 65’ten fazla ülkeye ihraç eden, özel markalı ürünler alanında Türkiye’nin öncü firmalarından olan Sapro, İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı 2019 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’ndaki konumunu 410’uncu sıraya taşıdı. Aynı listede 2017’de 457, 2018 yılında ise 432’nci sırada yer alan Sapro, istikrarlı başarısını 2019 yılında da sürdürerek ülkenin önde gelen sanayi kuruluşları arasındaki yerini perçinledi.

 

Yüzde 26 büyüme ile 603 milyon TL’lik net satış

ISO 500’ün yükselen değeri Sapro, 2019 yılındaki net satışlarını bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 oranında artırarak pazardaki farklılığını ortaya koydu. PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği’nin de üyesi olan ve gerçekleştirdiği yatırımlarla sektörün gelişimine katkı sunan Sapro, ihracat tarafındaki güçlü altyapısı ve Ar-Ge yeteneğiyle 2019 yılında 603 milyon TL’lik net satış gerçekleştirdi.

 

Sürekli yatırım ve Ar-Ge’den gelen güç

Sapro’nun ISO 500’deki başarısına ilişkin bir açıklama yapan Sapro Kurucu Ortağı Ceyhun Zincirkıran, yıllardır devam eden istikrarlı büyümelerinin ardındaki en önemli etkenin Ar-Ge ve inovasyona yaptıkları sürekli yatırım olduğunu söyledi. Özel markalı ürünler sektörüyle birlikte ülkemiz ekonomisinin gelişimine destek vermeye devam ettiklerini ifade eden Zincirkıran,“2019 yılında bir yandan yeni ürünlerimiz için Ar-Ge çalışmalarımıza devam ederken, mevcut ihracatımızı daha da ileri taşımak adına Bulgaristan’da yepyeni bir tesisin temellerini attık. Böylece hem iç hem de dış pazarlardaki gücümüzü artırmış olduk” şeklinde konuştu.

 

Sapro Kurucu Ortağı Mehmet Gündoğdu ise, “Sapro olarak ISO 500 listesindeki konumumuzu her yıl daha da yukarı taşıyor olmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyuyoruz. ISO 500 listesindeki yükselişimiz, gelecekteki işlerimiz ve yatırımlarımız için de bizlere ilham veriyor. Bu yıl içinde faaliyete geçecek olan yeni tesisimizin sağlayacağı ivmeyle önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tam” dedi.

 


Hibya Haber Ajansı