TAV’ın dört havalimanı hizmet kalitesinde Avrupa’da zirvede

tavin-dort-havalimani-hizmet-kalitesinde-avrupada-zirvede-09032003

TAV’ın dört havalimanı hizmet kalitesinde Avrupa’da zirvede

ACI World tarafından yolcuların değerlendirmelerine göre belirlenen ödüller eylül ayında Krakow’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

 

 

TAV Havalimanları’nın işlettiği İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, Zagreb ve Üsküp havalimanları, yolcu memnuniyeti açısından Avrupa’nın en iyi havalimanları arasında yer aldı. Dört havalimanı Dünya Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından verilen Havalimanı Hizmet Kalitesi (Airport Service Quality ASQ) ödüllerinde kendi kategorilerinde ödüllendirildi. Üsküp ve Zagreb havalimanları “2-5 milyon yolcu”, İzmir Adnan Menderes “10-15 milyon yolcu” ve Ankara Esenboğa “15-25 milyon yolcu”kategorisinde ödül kazandı. Ödüller, ACI tarafından 91 ülkede 640 bin yolcuyla yapılan bağımsız anket sonuçlarına göre belirleniyor. Havalimanları 34 farklı kritere göre ACI tarafından denetleniyor ve değerlendiriliyor.

 

 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener “TAV olarak bugün yedi ülkede 14 havalimanı işletiyoruz. Servis şirketlerimiz bizim portföyümüz dışında 23 ülkede yer alan 86 havalimanında daha hizmet veriyor. Yani 30 ülkede 100 havalimanında ayak izimiz var. Geçtiğimiz yıl işlettiğimiz havalimanlarında 105 milyon yolcuya hizmet verdik. Tüm operasyonlarımızın odağında yolcu memnuniyeti yer alıyor. Yolcularımıza güvenli, hızlı ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz. Bu amaçla, yolcu ihtiyaçları ve beklentilerini yakından takip ederek inovatif çözümler üretiyoruz. Havalimanı işletmeciliği sektöründeki en yüksek standardı belirleyen ASQ programında bu yıl dört havalimanımızla ödül almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Sahip olduğumuz insan kaynağı, bilgi birikimi ve teknolojiyle, havalimanı işletmeciliğinde dünyanın her yerinde tercih edilen bir marka haline geldik. Her yıl milyonlarca yolcuya en yüksek standartta hizmet veren tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

ACI World Genel Sekreteri Angela Gittens “Havalimanı Hizmet Kalitesi Ödülleri dünyanın her yerindeki havalimanı işletmecileri için olabilecek en yüksek seviyeyi ifade ediyor ve yolcu deneyimi konusundaki mükemmeliyete işaret ediyor. Rekabetin yoğunlaştığı sektörde yolcu deneyimini iyileştirmek iş stratejisinin önemli bir ayağı haline gelmiş durumda. ACI tarafından küresel ölçekte yürütülen ASQ programı, havalimanlarının performansını değerlendirmek için objektif kriterlere dayanan ve karşılaştırma olanağı sunan tek program” dedi.

Dört havalimanının yanı sıra, TAV’ın iştirakleri BTA ve TAV İşletme Hizmetleri ile tüm yiyecek-içecek operasyonu, lounge, otopark ve CIP hizmetlerini üstlendiği Umman Muskat Havalimanı da Ortadoğu’da “hizmet kalitesini en fazla geliştiren” havalimanı seçildi.

TAV Havalimanları hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor.


Hibya Haber Ajansı