SAP, gençlerin eğitimi ve istihdamı için çalışmaya devam ediyor

sap-genclerin-egitimi-ve-istihdami-icin-calismaya-devam-ediyor-26062012

SAP, gençlerin eğitimi ve istihdamı için çalışmaya devam ediyor

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, gençleri 21. yüzyılın gerektirdiği dijital becerilerle donatmak ve genç istihdamına katkı sağlamak için SAP Genç Profesyoneller Programı’nı 2020’de de devam ettiriyor. SAP Türkiye’nin 2018 yılında başlattığı programın İzmir etabı koronavirüs salgını nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek.

SAP Genç Profesyoneller Programı, üniversite mezunu gençlere SAP teknolojileri alanında uzmanlık kazandıran ve kişisel gelişimlerini destekleyen2 - 3 aylık ücretsiz ve kapsamlı bir eğitim sunuyor. Program kapsamında bugüne kadar dünya genelinde 24 ülkede 2.720’den fazla genç eğitim aldı ve bu gençlerin yüzde 99’u SAP iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildi. Türkiye’de farklı şehirlerde düzenlenen 4 programın sonunda ise 100’den fazla genç “SAP Danışmanı” unvanıyla istihdam edildiler.

SAP Türkiye’nin, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında belirleyici bir rol üstlenen bilişim sektörüne nitelikli iş gücü yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiği SAP Genç Profesyoneller Programı hız kesmeden devam ediyor. Programın 5.etabı Ege Sanayiciler ve İş insanları Derneği’nin (ESİAD) iş birliği ile düzenleniyor.

SAP Eğitim & Gelişim Enstitüsü tarafından yürütülen Genç Profesyoneller Programı’nın İzmir etabı, koronavirüs salgını nedeniyle online olarak düzenleniyor. Yüzlerce başvuru arasından seçilen gençler, SAP’nin akıllı kurumsal kaynak planlama çözümü S/4HANA’ya odaklanacak ve kişisel gelişimlerine yönelik kapsamlı bir eğitim alacak.

17 Haziran’da online platform üzerinde gerçekleştirilen açılış töreninde, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri programa dair görüşlerini paylaştı.

Törende konuşan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “Açılış etkinliğimizi ve programı ilk kez online bir platform üzerinden düzenliyoruz. O yüzden ayrı bir heyecan duyuyoruz. 1999 yılında “SAP Sağlam Adımlar Programı” adıyla bu eğitimlerin ilkini gerçekleştirmiştik. O günlerde eğitmen olarak sınıftaydım ve 15 günlük programın bir alanını da ben anlatmıştım. O günden bugüne program çok değişti. Öğrencilerin artık SAP teknolojilerinin yanı sıra tasarım odaklı düşünme dediğimiz modern düşünme tekniklerini de içinde bulabileceği bir yapıya dönüştü. Dolayısıyla dünyada 24 ülkede gerçekleştirilen bu kapsamlı eğitimleri ülkemize taşımaktan gurur duyuyoruz. Eğitimlerin ardından gençlerin SAP ekosistemine yani aramıza katılması bizlere ciddi bir güç veriyor. SAP çözümleri ve yenilikçi teknolojilere dair bilgi sahibi olan insan sayısının artması ve gençlere yeni bakış açıları kazandırması açısından bu programı çok önemli bir enstrüman olarak görüyoruz. SAP Türkiye global yapı içerisinde İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkelerinin de bulunduğu bir bölgede yer alıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren bir BT şirketi olarak bunu elde etmemiz başarılı referanslar kazanmamız ile mümkün oldu. Bizi bu noktaya getiren müşterilerimizin taleplerine ‘hayır olmaz’ cevabını vermeden sürekli çalışmaktan, o gün için çok uçta görünen projeleri hayata geçirebilmemizden kaynaklanıyor. Aynı zamanda 60’a yakın iş ortağımızda ve 1400’ün üzerinde müşterimizde görev alan 10.000’den fazla SAP Danışmanı ile geniş bir ekosistem oluşturmamız da bu başarının bir göstergesi olmuştur. Önümüzdeki dönemde de istihdama katkı sağlamaya ve ekonomimizin daha da güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz Programdaki arkadaşlarımızla bugünden sonra da hep bir arada olacağız. Tüm öğrencilere eğitimlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, genç işsizliğinin son yıllarda önemli bir sorun haline geldiğini, sivil toplum kuruluşlarının çözüm konusunda inisiyatif alarak katkıda bulunmaları gerektiğini, bu anlayışla ESİAD olarak nitelikli eğitim ve istihdam konusunda çalışmalar yürüttüklerini, bu programın içinde yer almaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Sivri, “Farklı projeler geliştirerek, nitelikli eğitimi ön plana koyan bir derneğiz. Meslek Lisesi Koçları ve Mentörüm ESİAD programlarıyla gençlerimizi nitelikli eğitimlerle destekleyip onları iş yaşamına hazırlıyoruz. Genç arkadaşlarımızı iş dünyasının ihtiyaçlarını gözeterek endüstriye kazandırmak için çaba gösteriyoruz. Dijital dönüşümün tüm süreçleri etkileyerek küresel dinamikleri belirdiği bu dönemde yazılım gözüyle iş süreçleri, dünyadaki trendler hakkında eğitimlerle gençlerimizin bu alandaki becerilerini ve yetkinliklerini geliştirmelerini, iş hayatına hızla adapte olmalarını ve iş bulabilmelerini sağlamak istiyoruz.” dedi. Konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan Sivri, “Artık bilgi çok kolay edinilebiliyor. Size verilenle yetinmeyip her zaman daha fazlasını arzu edin, özellikle endüstri 4.0 konusunda yeni bilgileri araştırın. Gençlerimizin teknolojik gelişmelerin altında yatan sebepleri iyi araştırmaları gerekiyor” dedi. Program mezunlarının işe yerleşme oranının %99 olduğunu ifade eden Sivri, “Mezunlar SAP müşterilerinde veya iş ortaklarında kariyerlerini geliştirme, iş süreçlerini tanıma fırsatını yakalayabilecekler. Bu kapsamda, programın genç istihdamına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu programın hayata geçirilmesine vesile oldukları ve iş birlikleri için SAP Türkiye’ye teşekkür ederim.” dedi.

Koronavirüs nedeniyle eğitimler bu yıl internet üzerinden verilecek

Türkiye’de ilk defa online olarak gerçekleştirilecek programı başarıyla tamamlayan gençler, dünya çapında geçerliliği olan SAP S/4HANA Uygulama ve SAP Projesi Etkinleştirilmesi alanlarında iki adet sertifa sahibi olarak kariyerlerine ilk adımı atacaklar. 2018 yılında İstanbul ve Ankara, 2019 yılında ise Gaziantep ve Ankara’da düzenlenen dört programda 100’den fazla genç; bulut bilişim, büyük veri ve elektronik ticaret gibi farkı alanlarda uzmanlaştı. Programları başarıyla tamamlayan katılımcılar, “SAP Danışmanı” unvanıyla SAP iş ortakları veya müşterilerinde istihdam edildiler.

Program mezunlarının yüzde 99’undan fazlası istihdam ediliyor

“Dünyayı daha yaşanılır kılmak ve insan hayatını iyileştirmek” vizyonu doğrultusunda SAP, 2012 yılında kurduğu SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü ile gençlere sürdürülebilir çalışma olanakları yaratmayı destekliyor ve faaliyet gösterdiği ülkelerin ekonomik büyümesine katkı sağlıyor. SAP Eğitim ve Gelişim Enstitüsü tarafından yürütülen SAP Genç Profesyoneller Programı, üniversite mezunu gençlere gelişim planına dayalı 2 - 3 aylık ücretsiz ve kapsamlı bir eğitim sunuyor. Katılımcılar, SAP’nin özellikle en son inovasyonlarına odaklanarak SAP çözümlerine dair teknik ve fonksiyonel bilgiyle donatılıyor. Bunun yanı sıra bütünleşik bir eğitim yaklaşımı doğrultusunda gençler, katıldıkları atölyeler ile iletişim, sunum teknikleri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımını öğrenerek onları rekabette öne geçirecek kişisel becerilerini de geliştirme şansı elde ediyor. Program kapsamında bugüne kadar dünya genelinde 24 ülkede 2.720’den fazla genç eğitim aldı ve bu gençlerin yüzde 99’u SAP iş ortaklarında ya da müşterilerinde istihdam edildi.

Hibya Haber Ajansı