Bornova’daki tüm pazarlara dezenfektan tüneli

bornovadaki-tum-pazarlara-dezenfektan-tuneli-20042009

Bornova’daki tüm pazarlara dezenfektan tüneli

Bornova Belediyesi ilgili bakanlıkça yayınlanan genel gereği tüm pazaryerleri için aldığı önlemlerin yanısıra farklı çalışmalarla da koronavirüs salgınının yayılımı en aza indirgemeye çalışıyor. Bu doğrultuda Fen İşleri Atölyesi’nde üretilen ve ilk olarak en büyük yoğunluğun yaşandığı Bornova Merkez Pazaryeri’nin girişine konulan dezenfektan tünellerinin sayısını arttırıldı.

 

Pazaryerlerinin salgın sürecinde en riskli alanların başında geldiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Ek önlemler alarak riski 

en aza indirgemeye çalışıyoruz. İlçemizde her hafta, bazıları aynı gün olmak üzere 17 noktada pazar kuruluyor. Kendi imkanlarımız ile ürettiğimiz dezenfektan tünellerininin sayısını 9’a çıkarttık. Böylece, sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Cumartesi ve Pazar günleri kapalı olması nedeniyle hafta içi hizmet verecek pazarlarımızın tümüne dezenfektan tüneli yerleştirebileceğiz. Vatandaşlarımız tek giriş noktasına konulan bu tünelden geçerek pazara giriş yapabilecek” diye konuştu.

 

Yine kendi imkanları ile talep eden sağlık kuruluşlarının bahçelerine triyaj çadırları kuran Bornova Belediyesi, sağlık çalışanları ve görev başındaki personelinin kullanımı için maske ve kolonya da üretiyor.

 


Hibya Haber Ajansı