Kurumsal şirketler 1 haftada uzaktan çalışacak altyapıya kavuşabilir mi ?

kurumsal-sirketler-1-haftada-uzaktan-calisacak-altyapiya-kavusabilir-mi--21042011

Kurumsal şirketler 1 haftada uzaktan çalışacak altyapıya kavuşabilir mi ?

Nutanix, Yatırım Şirketi JM Finn'e Doğru BT Altyapısı ile Rekor Zamanda Uzaktan Çalışma Ortamı sağladı.

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), yatırım yönetimi JM Finn’in değişken ihtiyaçlarını karşılayabilecek güvenli, esnek ve güvenilir bir özel bulut altyapısı için Nutanix’i tercih ettiğini duyurdu. JM Finn’in BT altyapısı, COVID-19 nedeniyle tüm çalışanlarının bir hafta içinde uzaktan çalışmaya geçmek zorunda kalmasıyla gerçek bir teste maruz kaldı.

Şirketler bu zorlu dönemde işlerini mümkün olan en iyi şekilde sürdürmeye odaklanmışken, sıkı yönetmeliklerin yürürlükte olduğu finans sektörü gibi sektörlerde faaliyet gösteren kurumlar hukuki gereksinimleri karşılayarak uzaktan çalışmaya geçmekte zorlanıyor. COVID-19 salgınından önce çalışanların yalnızca %5’i tamamen evden çalışıyordu. Finansal hizmetler sektöründe uzaktan çalışma olanakları, her zaman müşterilerin finansal bilgilerinin güvenliğiyle yakın ilişkili olmuştur.

JM Finn’de başta yüksek performanslı makinelere ihtiyaç duyan borsacılar gibi “yoğun kullanıcılar” olmak üzere çoğu kişi ofiste çalışıyordu. Ancak şirket yakın zaman önce BT sistemlerini modernleştirdi ve Nutanix’in HCI platformundan yararlanarak sanallaştırmaya ve yazılım tabanlı çözümlere odaklı özel bulut sistemlerini geliştirdi. Bu da şirketin başta “yoğun kullanıcılar” olmak üzere tüm çalışanlarına kolayca bir sanal masaüstü altyapısı (VDI) sunma olanağı tanıdı.

“Altyapımızı tamamen sanallaştırmış olmamız, uzaktan çalışmaya geçerken büyük bir fark yarattı.” diyen JM Finn BT Müdürü ve Baş Bilgi Güvenliği Yöneticisi Jon Cosson, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru altyapıyı kullanmak son derece önemli ve çoğu finans şirketinin buna öncelik vermediği görülüyor. VDI dahil olmak üzere tüm iş yüklerimize güç veren Nutanix özel bulut altyapımız, ekiplerimizin uzaktan çalışırken güvende olmasında büyük bir pay sahibi.”

Uzaktan çalışma ortamı kurmak isteyen tüm finans şirketlerinin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri yoğun kullanıcılara ihtiyaç duydukları gücü ulaştırmak oluyor. Gecikmelere ve takılmalara tahammülü olmayan bu kullanıcılar çok fazla depolama ve belleğe, dört ila sekiz monitöre sahip güçlü bilgisayarlara ihtiyaç duyuyor. Çoğu şirket bu kişilerin uzaktan çalışmasını sağlayamıyor. Ancak JM Finn’deki ekip bazı temel araçlar sayesinde performanstan veya güvenlikten ödün vermeden tamamen evden çalışabilir hale geldi.

JM Finn BT ekibinin karşılaştığı sorunlardan biri de şirketin tüm yönetmeliklere uyumlu şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamaktı. Şirketlerin hızla uzaktan çalışma platformlarından yararlanmasını sağlayan çoğu bulut çözümü yönetmeliklere uyumlu değil. JM Finn ekibi, Nutanix özel bulut altyapısı sayesinde tüm gerekli verilerin ve bilgilerin yerelde güvenli bir şekilde saklanmasını sağladı. Ekip, güvenliği dikkate alarak iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini güçlendirdi ve bir konferans görüşmesi sistemi kurdu.

“Nutanix destekli özel bulut altyapıları sayesinde JM Finn ekibi güvenli bir şekilde uzaktan çalışmaya hazır hale geldi.” diyen Nutanix Batı Avrupa ve Sahra Altı Afrika Satış Müdürü Dom Poloniecki, sözlerine şöyle devam etti: “Değişken ihtiyaçlara kolayca uyum sağlayabilen doğru altyapıyı ve doğru yazılım tanımlı çözümü kullanmaları sayesinde mevcut krize çabucak tepki vererek müşterilerine hizmet vermeyi sürdürebildiler.”

Beklenmedik olaylara hazırlıklı olan JM Finn, COVID-19 krizinde işlerinde hiçbir aksama yaşamadı. Yazılım tabanlı özel bulut altyapısından yararlanan şirket uzaktan çalışmaya rekor sürede geçti.


Hibya Haber Ajansı