Risk iştahında dalgalı seyir devam ediyor

risk-istahinda-dalgali-seyir-devam-ediyor-28072009

Risk iştahında dalgalı seyir devam ediyor

Piyasa Gündemi

Vaka sayılarında devam eden artış, ikinci dalga endişelerini ve ekonomik toparlanmaya ilişkin korkuları gündemde tutuyor. Zaman zaman gündeme gelen ABD – Çin arasındaki gerilim de risk iştahını baskılayan bir diğer önemli husus olarak karşımıza çıkıyor. ABD’de teşvik paketine yönelik gelişmelerin izleneceği haftada, aşı kaynaklı haber akışları da önemini koruyor. Bugün ekonomik veri akışı sakin seyrederken, yarın gerçekleşecek Fed toplantısı piyasalar açısından önem taşıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    17:00 ABD – Conference Board Tüketici Güveni Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik verilerdeki toparlanma ve düşük faiz ile bol likidite ortamı hisse piyasalarını desteklerken, salgın kaynaklı endişeler ve ABD -Çin arasındaki gerilim ise piyasalarda baskı oluşturuyor. Haftanın ilk işlem gününde hisse piyasalarında dalgalı bir fiyatlama etkili oldu. BIST-100 Endeksi ise günü %0,31’lik yükselişle 1.195,67 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 – 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,87’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Alımların etkili olduğu ve 1.200’lü seviyelerin test edildiği BIST-100 Endeksi’nde kapanışa doğru bir miktar kâr satışları yaşandı. Son haftalarda 1.200 seviyeleri güçlü bir direnç olarak çalışırken, kısa vadede 1.205 seviyesi güçlü bir direnç olarak konumunu korumaktadır. 1.205 direnci üzerinde kapanışların yaşanması durumunda tarihi zirvelerin bulunduğu 1.245 seviyelerinin gündeme gelebileceğini değerlendiriyoruz. Salgın kaynaklı endişelere bağlı olarak satış baskısının artış kaydetmesi durumunda ise endekste 1.180 ve ana yükseliş trendinin bulunduğu 1.169 seviyesi ilk önemli destek noktalarıdır. Yeni alım için 1.205 seviyesinin üzerinde kapanışların teyit edilmesi, mevcut pozisyonlarda ise 1.169 puan altında stop loss belirlenmesi yönündeki görüşümüzü koruyoruz. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı