Piyasadan haberler

AYES… Atabey Güneş Enerjisi Anonim Şirketi'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonucunda alınan kararlar tescil ve ilan olunmuş olup aşağıda detaylı bilgi paylaşılmıştır.

Piyasadan haberler

KOZAL… Koza Altın İşletmeleri A.Ş. ile Türkiye Maden İş Sendikası arasında 01.01.2022-31.12.2023 tarihlerini kapsayan 2 yıl süreli VII. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalanmış ve 24.03.2022 tarihinde KAP'da duyurulmuştur. 1- Artan enflasyon ve piyasa şartları nedeni ile çalışanlarımızın refah düzeylerini ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla, 01.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere, Şirketimizde çalışan sendikalı personelin almakta olduğu aylık brüt ücretlerine, aylık brüt 1.500 TL ile 1.900 TL arasında değişen oranlarda seyyanen ücret artışı yapılması, 2- 01.01.2023 tarihinde işyerinde çalışmakta olan sendika üyesi işçilerin, 01.01.2023 tarihi itibariyle almakta oldukları aylık brüt ücretlerine (1.madde de seyyanen eklenen tutarlar hariç tutularak), TÜİK tarafından yayımlanan, 2003 = 100 Temel Yıllı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Aralık 2022 indeks sayısının Aralık 2021 indeks sayısına göre değişimi oranına % 5 ilave zam yapılması hususlarında, Türkiye Maden İş Sendikası ile 23.08.2022 tarihinde ek protokol imzalanmıştır.

MTRKS… Şirket Yönetim Kurulu 23.08.2022 (Bugün) tarihinde şirket merkezinde toplanarak, Finansal piyasalarda, yatırımcı ve kuruluşların, sanal para ve/veya dijital para olarak da tanımlanan kripto para alım satımlarında (ticaretinde) ihtiyaç duyabilecekleri alt yapı, işlem platformu, analiz araçları vb konularında gerekli yazılım ve çözümlerin üretilmeye başlanmasına karar verilmiş olup, ilk aşamada kripto para borsası olarak tanımlanan işlem platformu altyapı yazılım çalışmaları başlatılmasına oy birliği ile karar vermiştir.

AYES… Atabey Güneş Enerjisi Anonim Şirketi'nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı sonucunda alınan kararlar tescil ve ilan olunmuş olup aşağıda detaylı bilgi paylaşılmıştır. Şirketimizin % 100 oranında bağlı ortaklarından Atabey Güneş Enerjisi Anonim Şirketi' nin ünvanı, demir çelik sektöründe faaliyet göstermek üzere, "Ayes Demir Çelik Ticaret Anonim Şirketi" olarak değiştirilmiştir. 50.000,00 TL olan sermayesi, 1.950.000,00 TL artırılarak 2.000.000,00 TL' ye yükseltilmiştir. Yapılan değişiklik 22.08.2022 tarihli, 10644 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilmiştir.

HUNER… ‘’19.08.2022 tarihinde yayınladığımız KAP bildiriminde belirtilen, "Güney Avrupa ve Doğu Avrupa ülkelerinde kurmayı planladığımız yeni enerji üretim tesisleriyle şirketimizin yenilenebilir enerji santrali portföyünü büyütme kararı" kapsamında ilk somut adım atılmıştır. Şirket, 23.08.2022 tarih ve 2022/42 sayılı yönetim kurulu kararı ile; İtalya'daki iş geliştirme faaliyetlerini yürütmek amacıyla 100% iştirakimiz olacak şekilde, Milano'da, Milano Monza Biranza Lodi Ticaret Siciline bağlı olan "AQUILA S.R.L." unvanlı şirketi 10.000 EURO ödenmiş sermaye ile kurmuştur. İştirakimiz olan Aquila S.R.L., İtalya'da güneş santrali yatırımları yapılması konusunda lisans geliştirilmesi ve satın alınması, ardından yatırımların yapılarak enerji santrallerinin kurulması ve işletilmesi konularında faaliyet gösterecektir.’’

ALCAR… Şirket aktifinde kayıtlı, İstanbul ili Ümraniye ilçesi Yukarı Dudullu mahallesinde bulunan, tapunun 70 pafta ve 6432 parselinde kayıtlı, 18.328 m² yüzölçümlü arsası ve üzerindeki taşınmazlarının satışı konusunda bir alıcı ile ön anlaşmaya varıldığı, ancak daha sonra alıcı ile yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu satış işleminin iptali konusunda mutabakata varılarak satış ön anlaşmasının fesh edildiği ve bu konuda potansiyel alıcılar ile görüşmelere devam edildiği daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Söz konusu arsa ve üzerindeki taşınmazlarının 372.251.300 Türk Lirası bedel ile satışı konusunda yeni bir potansiyel alıcı ile ön anlaşmaya varılmıştır. Konuya ilişkin gelişmeler nihai sözleşme imzalanınca ayrıca açıklanacaktır.

YEOTK…Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu, JCR Eurasia Rating'in 23.08.2022 tarihli kredi derecelendirme çalışması sonucu Şirketimizin Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu A (tr) ve Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu J1 (tr) olarak açıklamıştır.

LIDER… JCR Eurasia Rating, Şirketimizi yatırım yapılabilir seviyede değerlendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu A (tr) / (Pozitif Görünüm) ve Kısa Vadeli Ulusal Notu'nu J1 (tr) / (Stabil Görünüm) olarak açıklamıştır. Şirketin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notları ve görünümleri ise "BB / Negatif" olarak belirlenmiştir.

ARENA…’’Şirketimiz, bağımsız kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından ilk defa geçtiğimiz yıl değerlendirilmiş ve Şirketimizin uzun vadeli ulusal notu AA- (stabil görünüm) ve kısa vadeli ulusal notu A-1+ (stabil görünüm) olarak belirlenmişti. Bu yıl yapılan 2022 yılı kredi derecelendirme notuna ilişkin güncelleme çalışmaları neticesinde Şirketimizin 30.06.2022 mali tabloları da dikkate alınarak; uzun vadeli ulusal notu AA- (stabil görünüm) ve kısa vadeli ulusal notu J1+ (stabil görünüm) olarak açıklanmış ve geçtiğimiz yıl belirlenen kredi derecelendirme notu ve görünüm teyit edilmiştir.’’

HTTBT…’’Şirketimiz ile Antalya merkezli Mavi Gök Havacılık A.Ş. ve Southwind Airlines isimli iki havayolu firması ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde; söz konusu firmalar beş yıl boyunca Şirketimizin Crane markalı yazılım çözümleriyle operasyonlarını sürdüreceklerdir. Öte yandan Şirketimiz ile Türkiye'nin önde gelen seyahat yönetim firmalarından olan Alabanda Turizm ile beş yıllık bir anlaşma yapılmış olup, bu süre boyunca Alabanda Turizm Şirketimizin Crane markalı Turizm Çözümleri ürünlerini kullanacaktır.’’

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı