Salgına ve küresel ekonomiye ilişkin endişeler gündemdeki yerini koruyor

salgina-ve-kuresel-ekonomiye-iliskin-endiseler-gundemdeki-yerini-koruyor-06042009

Salgına ve küresel ekonomiye ilişkin endişeler gündemdeki yerini koruyor

Piyasa Gündemi

Küresel çapta koronavirüse yakalanan kişi sayısı 1 milyon 270 bini aştı. Yurt içinde de toplam vaka sayısı 27.069’a ulaşırken, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 574 oldu. Salgın nedeniyle tüm dünyada artan tedbirler neticesinde ekonomiler durma noktasına gelirken, salgına ve küresel ekonomiye ilişkin endişeler gündemdeki yerini koruyor. Veri akışının sakin seyredeceği yeni haftada salgına ilişkin gelişmeler ön planda olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    Açıklanacak önemli bir ekonomik veri akışı bulunmuyor.

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen haftanın ikinci yarısında ABD’de açıklanan istidam verilerinin beklentilerden kötü gelmesi hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Haftanın son işlem gününde küresel hisse piyasaları değer kaydederken, BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,05’lik yükselişle 89.553 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %2’lere yaklaşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri %3’ün üzerinde alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkimken, Çin borsaları tatil nedeniyle bugün işlem görmüyor. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,69 – 6,71 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:35 itibariyle 6,75'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100’de tarihi zirvelerden başlayan düşüşün düzeltmesinde %23,6 seviyesine tekabül eden 92 bin civarı önceki haftalarda güçlü direnç oluşturdu ve endeks buradan gelen satışlarla geçtiğimiz hafta 88 bindeki ilk güçlü desteği test etti. Geçtiğimiz hafta gelen tepkilerde ise endekste 90.500 güçlü direnç oluşturdu. Bu hafta da yukarıda 90.500 ve 92.000 izleyeceğimiz iki önemli seviye olacak. Bu seviyeler üzerinde olacak kapanışlar pozitif görünümü destekleyecektir. Burası geçilecek olur ise dipler teyit edilmiş olacak ve yükselişte 98-100 bin aralığı gündeme gelecektir.. Aşağıda ise ilk güçlü desteğimiz 88 bin olmakla birlikte, endeksin 90.500 üzerinde tutunamaması da negatif bir görünüm oluşturacaktır.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı