Başkan Soyer: "Türkiye’ye örnek bir modeli birlikte kurabiliriz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir’deki muhtar derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Soyer:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmir’deki muhtar derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Kılıç, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve muhtarlar katıldı. Toplantıda muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, toplumsal demokrasi ve katılımcılık unsurlarının geliştirilmesi, merkezi-yerel idare ile vatandaş arasındaki iletişimin güçlendirilmesi için muhtar derneklerinin bir federasyon çatısı altında birleşmesi konuşuldu.  

Başkan Tunç Soyer, “Her bir derneğimiz, her bir muhtarımız bizler için çok kıymetli. İzmir gibi geniş bir coğrafi alanda bir araya gelmek, bir konuyu konuşmak kolay olmuyor. Mesafe ve zaman nedeniyle derneklerin her biri çok önemli bir görev üstleniyor. Toplantı amacımız dernek çatısı altında örgütlenmiş muhtarların yola çıkış amacını anlamak. Destek ve katkılarımızı bu amaç doğrultusunda ortaya koymak.

Muhtarlar görevini yaparken siyasi görüşlerini bir tarafa bırakır. Türkiye bu kadar kutuplaşmış bir haldeyken bunu yapabilmek gerçekten büyük bir erdem. Bu nedenle muhtar derneklerini işbirliği zeminine taşımak zorundayız. Ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 24 muhtar derneğini bir araya getirelim diyorum. Düzenli olarak da bir araya gelelim. Bu şekilde talepleri daha hızlı alabilir ve sorunları çözüme kavuşturabiliriz. Bir çatı yapıya ve çatı örgütünün temsilcisi bir arkadaşa ihtiyacımız var. Tüm Türkiye’ye demek istiyorum ki, bin 293 muhtarı temsil eden biri var. Türkiye buradan ilham alacak.

Biz İzmirli muhtarların özlük haklarıyla ilgili taleplerin takipçisi olmalıyız. Seçeceğimiz temsilci arkadaşımızla Türkiye’de çalmayacağımız kapı kalmayacak. Türkiye’nin görmediği bir modeli birlikte kurabiliriz. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Demokrasi uygulamalarına ihtiyacı var. İyi ki varsınız. İyi ki sizlerle çalışıyoruz. Hedeflerimize birlikte ulaşacağız. Ben size çok inandım. Umudum çok büyük” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı