İşini evden bul

isini-evden-bul-24032011

İşini evden bul

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs Covid-19’a karşı bireylerin uyguladığı sosyal izolasyon yöntemi iş dünyasını evlere taşıdı. Birçok sektörden çeşitli firmalar evden çalışma sistemine geçerken yapılması gereken görüşmeler teknolojik imkanlarla sağlanıyor. Bu dönemde iş başvurusu yapma, yüz yüze iş görüşmesi gerçekleştirme, evrak teslim etme gibi durumlar dijital platformlardan yapılıyor.

Kariyer sitesi Workindo.com, özellikle birebir iş görüşmelerinin çok sık yapıldığı yapı-inşaat sektöründe, gerek iş arayan personel gerekse de personel ya da taşeron arayan firmalar için çözümler sunuyor. İş almak için ya da personel bulmak için birebir görüşme yapmadan bu imkanları sağladıklarını belirten Workindo Teknoloji CEO’su Erhan Kocabaş, “Birçok alanda klasik yöntemlerin işe yaramadığı bir süreçten geçiyoruz. Burada da sorunları teknoloji ile çözme konusu devreye giriyor. Workindo.com olarak bu süreçte çalışmalarımıza devam ederek daha fazla projeye daha fazla personel istihdamı sağlamaya gayret edeceğiz. Bu sıkıntılı süreci milletçe el birliğiyle atlatacağımızı düşünüyorum.

Yerli bir markayız ve deneyimli ekibimizle tüm dünyada inşaat sektöründe personel istihdamı hedefiyle yola çıktığımızı göz önünde bulundurursak Türk inşaat çalışanlarına dünyanın dört bir yanında bulunan iş fırsatlarına ulaşma imkanı veriyoruz.” dedi.

İş Başvurusu İçin Evden Çıkmaya Gerek Kalmıyor

Workindo.com’da profil oluşturma ve iş başvuru süreçlerinin çok kolay olduğuna değinen Erhan Kocabaş, güven ve şeffaflığın kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, “İlanlara başvuru yapan adaylara randevu verilip ilgili günde video görüşmesi yapılıyor. Adayın muvafakat metnini onaylamasıyla, bu görüşmeyi Workindo.com profiline yüklüyor ve başvuru yaptığı firmaların İK’larının bu videoları izlemesini sağlıyoruz. Böylelikle aday evinden çıkmadan, yol ücreti vb. unsurların önüne geçerek firmalarla tanışmasını sağlıyoruz. En önemlisi de zaman kaybının önüne geçiyoruz. Adayın işe uygun olduğunu düşünen işverenler ise belirledikleri tarih ve saatte aday ile mülakat gerçekleştiriyor. İşe uygun olmayan adaylar ise görüşmeye gerek olmaksızın en başından elenmiş oluyor.

Evrak tesliminde de pratik bir çözümümüz bulunuyor. Yaptığımız video görüşmelerinin sonunda adaylardan nüfus kayıt örneği, adli sicil belgesi, ikametgah belgesi, mezuniyet belgesi, erkekler için askerlik durum belgesi talep ediyoruz. Bu belgelerle adayların verdiği bilgileri doğruluyor ve onaylanmış kullanıcı olduklarını profil sayfalarında belirtiyoruz. Böylece işveren, kişinin gerçekten T.C. vatandaşı olduğunu, adli sicil kaydının temiz olduğunu, mezun olduğu okulun ve tarihin doğru olduğunu biliyor.

Ayrıca işe alımı gerçekleşen adayların yeniden bu belgeleri vermelerine gerek kalmadan işveren, Workindo.com üzerinden sadece işe alımı gerçekleştirdiğinde bu belgeleri temin edebiliyor ve yine zaman kaybının önüne geçmiş oluyoruz. Bu belgeler e-devlet üzerinden alınabilecek belgeler olduğu için ve işverenden önce bizim platformumuza iletileceği için de adayın bu süreçte evden çıkmasına gerek kalmıyor.” dedi.


Hibya Haber Ajansı