Racing Wheels dünyada zirvede

racing-wheels-dunyada-zirvede-10072003

Racing Wheels dünyada zirvede

Funpac dördüncü oyunu olan Racing Wheels ile App Store’da en fazla indirilen oyun oldu.
Dünya her geçen gün çok daha hızlı ve çok daha mobil olurken, hyper-casual oyunlar minimalistik ve basit tasarımıyla oyun sektörünün yükselen yeni trendi haline geldi. İnsanları kendine bağlayan bu oyun türü, olağanüstü büyümesini 2020'nin ilk çeyreğinde de sürdürdü. Özellikle mart ayında baş gösteren pandemi nedeniyle birçok ülkede karantina uygulanması ve insanların evlerinde zaman geçirmek zorunda kalması, bu alandaki kullanıcı harcaması ve indirmelerin rekor düzeylere yükselmesine yol açtı.

Oyun dünyasındaki rolünü güçlendirmek isteyen Mynet’in hyper-casual mobil oyun yayıncılığı alanında faaliyet göstermek için kurduğu Funpac, kısa sürede gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti. Şirket, Kasım 2019’dan bu yana yayınladığı dördüncü oyun olan Racing Wheels ile de dünyada zirveye oturmayı başardı. ABD’nin yanı sıra İngilizce konuşulan tüm ülkelerde App Store’da yarış ve spor kategorisinde bir numarada yer alan Racing Wheels, bütün oyunlar içinde de top 50’ye girerek önemli bir başarı kaydetti. Daha önce Funpac’in yayınladığı Kelime Savaşı, Homer City ve HR Master adlı oyunlar da dünya sıralamasında zirvede yer almıştı.

Hyper-casual oyun ekosistemi yaratacak

Funpac Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Aksoy, “Başarıya ulaştırdığımız oyun sayısı hızla yükseldi. Stratejimiz, bunu devam ettirerek her ay bir oyunumuzu zirveye çıkarmak. Bunu da birçok stüdyoyla değil; az ve öz stüdyo ile dirsek dirseğe temas kurup iş ortaklığı kapsamında çalışarak yapmayı düşünüyoruz. Kendimizi sadece bir yayıncı değil stüdyoları da yukarıya çekebilecek bir takım arkadaşı olarak görüyoruz. Stüdyolara sadece finansal ve pazarlama ihtiyaçları yanında diğer tüm ihtiyaçları kapsamında da destek verebileceğimiz Türkiye’de lider bir ekosistem kurmayı hedefliyoruz. Önemli iş ortağı stüdyolarımızdan biri oyun yapımı konusunda çok tecrübeli Casual Monster… Racing Wheels’te de çok verimli bir iş ortaklığı yaptık ve hızlı bir şekilde zirveye yükseldik” diye konuştu

Pandemi döneminde insanların oyun oynama zamanı ve oyuna geri geliş frekanslarının artmasıyla oyun sektöründe bir canlanma olduğunu vurgulayan Aksoy, “Mobil oyun dünyasındaki canlılık bizim de yatırım iştahımızı kabartıyor. Bunun meyvelerini bir ayda iki oyun yayınlayarak gösterdik” dedi.

Fizik bazlı bir hyper casual yarış oyunu olan Racing Wheels’in iş ortaklarından Casual Monster stüdyosunun kurucusu Eren Göç de hyper casual sektöründe hızlı prototiplendirme ve iterasyona girmenin çok önemli olduğunu belirterek,

"Oyun sektörünün hızlı ve istikrarlı yükselişinde data temelli adım atmak ilk önceliğimiz ve Racing Wheels data analizi sonucunda hızlı karar verdiğimiz aynı hızda yazılım ve tasarım değişikliklerini yapabildiğimiz bir oyun oldu. Bu süreç oturttuğumuz sistematik yapının ve tecrübeli ekibimizin bir ürünü." diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı