Dünyanın en büyük Universal Studio’sunun ana binaları tamamlandı

dunyanin-en-buyuk-universal-studiosunun-ana-binalari-tamamlandi-03072011

Dünyanın en büyük Universal Studio’sunun ana binaları tamamlandı

Çin’in başkenti Beijing’de 2021 yılında kapılarını açmaya hazırlanan Universal Studio’nun ana inşaatları tamamlandı. Dünyada beşinci ve Asya’da üçüncü Universal Studio olan Beijing’deki park tamamlandığında Hollywood’u geçerek dünyanın en büyüğü olacak. Tema parkın bir başka ilki ise iki lüks otelin de hizmet verecek olması…

 

Tüm dünya tarafından merakla beklenen ve 2021 yılında misafirlerini ağırlayacak olan Universal Beijing Resort’ün ana binalarının inşaatları tamamlandı. Yerel yetkililer yaptığı açıklamada, Ağustos 2018’de başlayan inşaat kompleksi içinde tema parkı, oteller ve diğer tesisler bulunacak. Tema parkının 2021'de açılması planlanıyor ve her yıl 10 milyondan fazla ziyaretçi alması bekleniyor.

 

Tema parkı, Kung Fu Panda Awesomeness Land ve Harry Potter’ın Büyücü Dünyası dahil olmak üzere yedi “temalı bölüme” sahip olacak. Beijing’in kültür turizmi olan Tongzhou bölgesinde yer alan tesis, 400 hektarlık bir alan üzerine yapılıyor.

 

Universal Beijing Studio dünyada beşinci ve Asya’da üçüncü büyük Universal Studio olarak, Hollywood’daki Universal Studio’yu geçecek ve dünyanın en büyük Universal Studio temalı parkı olacak. Daha önceki açıklamalarda tema parkın 7.4 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirileceği açıklanmıştı.

 

Universal Beijing Studio temalı park Hollywood, Jurassic Park, Su Dünyası, Kongfu Panda, Harry Potter Sihir Dünyası, Transformers Diyarı ve Minyonlar Parkı dahil 7 bölümden oluşuyor.

 

Komplekste iki lüks otel de olacak

 

Parkın bir başka özelliği ise iki lüks otelin de kapılarını açacak olması. Universal Studios Grand Hotel ve NUO Resort Hotel adıl oteller, müşterilerine farklı deneyimler yaşatmayı hedefliyor. Dört yıldızlı bir aile tatil oteli olarak tasarlanan 800 odalı Universal otel, İspanya rönesans mimarisinden esinlenerek yapıldı ve içinde birçok film öğesi bulunacak. NUO Resort Hotel ise mimarisi Çin’in ünlü Yuanmingyuan'ından (Eski Yaz Sarayı) ilham alıyor. NUO Resort Hotel, 400 odalı beş yıldızlı bir otel olacak ve inşaatı yakında tamamlanacak.

 

Beijing Turizm Grubu ile Kempinski Hotels arasındaki ortak bir girişim olan Key International Hotels Management Co., Ltd. konuk deneyimini sunmaya yardımcı olacak. İki otelin tasarımı, uluslararası ve yerel olarak beğenilen kurumların desteğiyle Universal Parks & Resorts tarafından yönetilirken, iki otelin fiili inşası Beijing International Resort Co., Ltd. tarafından yönetiliyor.

 

Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı