GPH iştiraki Nassau Cruise Port Ltd'in tahvil ihracı

gph-istiraki-nassau-cruise-port-ltdin-tahvil-ihraci-18052011

GPH iştiraki Nassau Cruise Port Ltd'in tahvil ihracı

Global Yatırım Holding A.Ş'nin iştiraki Nassau Cruise Port Ltd, tahvil ihracı gerçekleştirdi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 10.10.2019 tarihli özel durum açıklamasıyla şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports Holding Plc'nin (GPH) iştiraki Nassau Cruise Port Ltd'nin (NCP) 09.10.2019 tarihi itibariyle Nassau Prince George Wharf Cruise Port'u işletmeye başladığı, ayrıca limanda kapasite artışı ve yenilikçi birtakım düzenlemelerden oluşan bir yatırım programı planlandığının kamuoyuna duyurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, GPH'nin, iştiraki NCP'nin toplam 130 milyon doların üzerinde, 20 yıl vadeli ve 10 yıl anapara geri ödemesiz tahvil ihracı gerçekleştirdiğini şirkete bildirdiğinin aktarıldığına işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

''Söz konusu tahviller 2040 vadeli olup, Haziran 2021'den başlamak üzere 6 ayda bir yüzde 8,0 kupon ödemelidir. Anapara geri ödemeleri ise Haziran 2031'den başlamak üzere 10 eşit taksitte gerçekleşecektir. Söz konusu tahvil ihracı, GPH ve diğer grup şirketleri kefaleti olmaksızın (non-recourse) gerçekleşmiştir. Limanı iyileştirme yatırımları 3 aşamalı olarak planlanmıştır. Eski yapıların yıkımından oluşan ilk faz programa uygun bir şekilde devam etmektedir. Kapasite artışı ve mevcut altyapının iyileştirilmesine yönelik ikinci fazın ise 60 gün içinde başlaması planlanmaktadır. Üçüncü faz ise yeni terminal binası inşasını, bir eğlence ve organizasyon alanı yaratılmasını, mevcut ticari alanların iyileştirilmesi ile yeni ticari alanların dizaynı ve yapımı hususlarını içermektedir. Ayrıca, limanın Bay Caddesi ve Nassau şehir merkezi ile entegre edilerek Nassau şehrinin gelişmesine de önemli bir katkı sağlaması planlanmaktadır. Söz konusu tahvil ihracından elde edilen gelirlerin yukarıda bahsi geçen yatırım programının birinci ve ikinci fazlarında kullanılması planlanmaktadır. Yatırımların tamamlanması amacıyla, NCP'nin 2021 ortalarında Bahamas Investment Fund (BIF) aracılığı ile sermaye artırımına ve ilave borçlanmaya gitmesi planlanmaktadır.''


Hibya Haber Ajansı