Ege’nin ihracat şampiyonu yine Petkim

egenin-ihracat-sampiyonu-yine-petkim--25022001

Ege’nin ihracat şampiyonu yine Petkim

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri’nin ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde bu yıl da iki şampiyonluğa imza attı. Petkim, 622 milyon dolarlık ihracat rakamıyla hem kimya sektörü hem de tüm sektörler kategorilerinde Ege Bölgesi’nin en fazla ihracat yapan şirketi ödülünü aldı.

 

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki olan Petkim, 2019 yılında gerçekleştirdiği 622 milyon dolarlık ihracatla Ege Bölgesi’nin ihracat şampiyonu oldu. Yıllardır Ege Bölgesi’nin en fazla ihracat yapan şirketi unvanını taşıyan Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri’nin ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nden bu yıl da iki ödülle ayrıldı.

 

Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçılarını tüm sektörler ve kendi sektörleri içinde değerlendiren ‘İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’, 24 Şubat Pazartesi gecesi gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu gecede, Petkim 2019 yılında yaptığı petrokimya ürünleri ihracatı ile Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında, “Kimya Sektöründe En Fazla İhracat Gerçekleştiren Şirket” ve gecenin en büyük ödülü olan “Ege Bölgesi’nin En Fazla İhracat Gerçekleştiren Şirketi” ödüllerinin sahibi oldu.

 

‘YAKLAŞIK 80 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ’

İhracatın Yıldızları ödüllerini İzmir Valisi Erol Ayyıldız’dan alan SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, yaklaşık 80 ülkeye petrokimya ürünü ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya tesisi olan şirketimiz, yüksek ürün kalitesiyle Türkiye’de olduğu gibi global pazarda da öne çıkıyor. Her geçen gün ihracat yaptığımız ülke ve ulaştığımız müşteri sayısı artıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019’da da Ege Bölgesi’nin en büyük ihracatçı şirketi olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bölgemize ve ülkemize değer katan Ege İhracatçı Birlikleri üyesi tüm şirketleri tebrik ediyorum” dedi.

 

3,6 MİLYON TONLUK ÜRETİM KAPASİTESİ

Yerli ve yabancı sanayicinin vazgeçilmez ham madde tedarikçisi olan Petkim, 15 ana fabrika ve 6 yardımcı tesisiyle yıllık 3,6 milyon ton üretim kapasitesine sahip. Portföyünde yer alan 60’a yakın petrokimya ürünüyle plastik, kimya, ambalaj, boru, boya, inşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, tekstil sektörlerinin yanı sıra ilaç, deterjan, kozmetik gibi sektörlere hammadde sağlayan şirket, 55 yıllık geçmişiyle Türkiye ekonomisi ve sanayii için stratejik bir önem taşıyor.

 

 


Hibya Haber Ajansı