HD Protek, Avrupa Ligi'ndeki Tek Temsilcimiz Başakşehir'i ve Tour Of Antalya’yı ekranlara taşıyor

hd-protek-avrupa-ligindeki-tek-temsilcimiz-basaksehiri-ve-tour-of-antalyayi-ekranlara-tasiyor-17022003

HD Protek, Avrupa Ligi'ndeki Tek Temsilcimiz Başakşehir'i ve Tour Of Antalya’yı ekranlara taşıyor

Saran Medya markası HD Protek, Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden tek takım olan Başakşehir Spor Kulübü’nün, 27 Şubat Perşembe günü Portekiz'in Sporting Lisbon takımıyla oynayacağı karşılaşmanın çekimini yaparak HD formatında tüm dünyaya sunacak.

 

2019/20 sezonunda Türkiye'de oynanan tüm UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçlarının prodüksiyonunu gerçekleştiren HD Protek, Başakşehir - Sporting Lizbon maçının çekimini 12 kamera, 2 süper slow motion kamera ve 40 kişiden oluşan uzman ekip kadrosuyla gerçekleştirecek.

 

UEFA’nın kamera sayısı ve prodüksiyon talepleri ve standartlarına uygun şekilde çekimi yapılacak olan mücadelede, VAR sistemine de hizmet verilecek. Ayrıca canlı yayın aracına, özel VAR grafik sistemi entegre edilecek.

 

Gol çizgisi teknolojisi ile entegrasyon sağlanan VAR sistemi,gol çizgisine odakladığı kameralar ile en ufak detayı izleyicilerin takip etmesi için ekranlara yansıtabilecek. Ultra slow motion gibi özel kamera sistemleri kullanılacağı bu dev mücadelede, 12 Kamera, 2 adet SSM (süper slow motion) ve EBU araçlarında yer alan 2 ayrı uydu çıkışı kullanılacak. Ayrıca grafik hizmetinin verileceği operasyon iki gün sürecek.

 

“ Tour of Antalya ve “GranFondo” bisiklet yarışları da HD Protek kalitesinde

Türk bisikletinin ve Antalya şehrinin marka organizasyonlarından biri haline gelen “Tour of Antalya” ve en uzun mesafeli amatör bisiklet parkuru yarışması “GranFondo” 21-24 Şubat 2020 tarihlerinde S Sport’ta bisiklet severleri ekrana kilitleyecek. 21-24 Şubat tarihleri arasında saat 10:00-11:00 arasında S Sport ekranlarında yayınlanacak olan etkinlik, 23 Şubat Pazar günü ise saat 14:30-15:45 arasında canlı yayında S Sport2’de sporseverlerle buluşacak. Milyonlarca sporsever tarafından ilgiyle takip edilen bisiklet yarışlarının çekimi Antalya’da HD Protek tarafından gerçekleştirilecek.

HD Protek Hakkında

HD Protek, HD (High Definition – Yüksek Çözünürlük) teknolojisini kullanarak, canlı yayın ve prodüksiyon alanında hizmet veren bir Saran Medya markasıdır. 2008 yılında kurulmuş olan HD Protek, ülkemizde Canlı Yayın prodüksiyonları alanında lider konumdadır.

16 kameralı HD canlı yayın aracını üreterek ülkemizde bir ilke imza atan HD Protek, ulusal ve uluslararası alandaki birçok platform ve organizasyonda Mediapro, Eurosport, EBU, NEP gibi dünya devleriyle işbirliği yapmaktadır. Ülkemizde yapılan, FIFA’nın Dünya Kupası’ndan sonra en büyük organizasyonu olan U-20 World Cup canlı yayın çekimleri için HD Protek tercih edilmiştir.

Ayrıca bu yıl gerçekleşen Bulgaristan Volleyball Nations League, Özbekistan Asya Yolu Bisiklet Şampiyonası çekimlerini de gerçekleştirmişlerdir.


Hibya Haber Ajansı