Şirket Haberleri

sirket-haberleri-28052009

Şirket Haberleri

AKBNK – 41 gün vadeli 31,1 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

 AKSEN – Özbekistan Taşkent'te 240 MW kurulu güçte bir doğal gaz kombine çevrim santrali kurulması ve santralde üretilen elektriğin garantili kapasite bedeli karşılığında 25 yıl süresince satışının yapılması amacıyla şirketin %100 bağlı ortaklığı olarak Özbekistan'da "Aksa Enerji Tashkent LLC" adında şirket kurulduğu açıklandı.

 ATLAS – Sermaye artırımı kapsamında elde edilecek fonun portföy yönetim kısıtları çerçevesinde portföyün çeşitlendirilmesi amacıyla kullanılacağı açıklandı.

 AVOD – Sebze bazlı vegan et üreten ilk Türk firması olduğu medyada yer aldı.

 AVTUR – Borsa tarafından şirket paylarına 27 Ağustos’a kadar açığa satış, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbiri getirildi.

 BAYRK – Şirket paylarının halka arzı kapsamında 9.250.000 adet payın 3,28 TL fiyatla Borsa’da Satış yöntemiyle halka arzında talepler bugün ve yarın toplanacak.

 BLCYT – İplik Büküm tesisinin çatısına yapılan GES Projesinin Tedaş tarafından kabulünün yapıldığı, tesisin elektrik üretmeye başladığı açıklanırken, tesisin yıllık 2.200.000 kwh elektrik enerjisi üretmesinin planlanmakta olduğu, konsolide net karlılığa %7-8 ilave etki yapacağının ön görüldüğü açıklandı.

 DAGI – İstanbul Fatih Cadde Mağazasının satış faaliyetlerine başladığı, diğer mağazaların 1 Pazartesi günü açılmasının öngörüldüğü açıklandı.

 DERAS – Normalleşme süreci kapsamında üretim çalışmalarına kısmen başlandığı, potansiyel fuarlara yönelik çalışmalar için kreasyon bölümü, pazarlama ve satış biriminin faaliyete geçtiği, dikimhane ve kesimhane gibi birimler ise ihtiyaç halinde vardiyalı olarak çalışacağı açıklandı.

 Şirketin, bağlı ortaklığı Boran Meşrubat’ın YKBNK’dan çektiği 2 milyon TL’lik krediye kefil olunduğu açıklandı.

 DGKLB – Normalleşme süreci ile birlikte yurtiçi ve yurtdışından alınan siparişlerdeki artış sebebiyle Düzce ve Biga da bulunan üretim tesislerin 1 Haziran’dan itibaren kısa çalışma ödeneğinden çıkılarak tam zamanlı çalışma düzenine geçilmesine karar verildiği açıklandı.

 FMIZP – Coronavirüs salgını nedeniyle otomotiv üreticilerine yapılan satış ve teslimat süreçlerindeki aksamaların devam etmesi sebebiyle, İzmit’teki fabrikanın üretim faaliyetlerine ara verme süresinin 8 Haziran’a kadar uzatıldığı açıklandı.

 GARAN – 62 gün vadeli 20,9 milyon TL bono ihraç edildi.

 GEDIK – 142 gün vadeli 25 milyon TL bono ihracı için SPK’ya başvuru yapıldı.

 HEKTS – Bitki koruma ürünlerinin üretimi ve  yurt içi ve yurtdışına satışı faaliyetleri olan Sunset Kimya’nın paylarının satın alınması için görüşmelere başlanması kapsamında Genel Müdüre yetki verildiği açıklandı.

 

 91 gün vadeli 20 milyon TL tutarında bono ihracı için bugün talep toplanacak.

 Bulgaristan Sofya’da faaliyet gösteren, şirketin sermayesine %100 oranında iştirak ettiği 950.000 Bulgar Levası sermayesi olan Vaha Trade’nin sahip olduğu mevcut lisansların iptal edilmesine ve şirketin tasfiye edilmesine karar verildi.

 IEYHO – Şirket bağlı ortaklığı Işıklar Holding’in iştirakleri olan, şarap üretimi ve pazarlaması alanında faaliyet gösteren Şatokalecik Şarapçılık, Kalecik Şarap Pazarlama ve Likya Şarapçılık’ın faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

 KLNMA – Fitch tarafından şirketin kredi notları ve görünümü teyit edildi.

 KERVN – Şirket bağlı ortaklığı Melis Yapı’ya ait Bursa’daki 4 gayrimenkulün toplam 1,6 milyon TL’ye BSJ Tekstil’e satıldığı açıklandı.

 MNDRS – İzmir Aliağa ve Bergama’da kurulumu planlanmış olan ve 2019 yılında 1 adet rüzgar türbininin işletmeye alınması ile kısmi işletmeye geçen Akça Rüzgar Enerji Santralinin, kalan 4 adet rüzgar türbini-generatör grubu  ve yardımcı tesislerin yapım işlerinin tamamlandığı, gerekli test ve tetkiklerin başarı ile sonuçlanması sonrasında tam kapasite elektrik üretimine başlandığı açıklandı.

 MEMSA – 2019 yılı bilançosunun zamanında yayımlanmaması nedeniyle geçici olarak kapatılan şirket paylarının,  Şirket'in tüm finansal raporları eksiksiz olarak yayımlanıncaya veya SPK tarafından Şirket'e ilave süre verilinceye kadar payların kapalı kalmasına devam edileceği açıklandı.

 NTHOL – Hırvatistan’da, grup şirketi tarafı Merit D.o.o. tarafından işletilmekte olan casinonun 15 Haziran’da açılacağı belirtildi.

 RTALB & GLRYH – RTALB tarafından SWAB+ RNA izolasyon kiti + Corona Virüs Tanı Kitinde  2.516.788 adet üretim gerçekleştirildiği, A1 Yaşam Bilimleri tarafından ithal edilerek satılan ürün toplamının 723.910  adet olduğu, RTALB ürün satışının 255.000 adet ve A1 Yaşam Bilimleri ürün satışının  2.261.788 adet olmak üzere, toplam ürün satışının 30 Nisan itibariyle 3.240.698 adet olduğu açıklandı.

 SAYAS – Şirketin ana faaliyet alanının rüzgar enerji santrallerine yönelik yerli aksam ve bütünleyici parça tasarımı, üretimi ve satışı yapmak ve satış sonrası hizmetler sunmak şeklinde değişmesi kapsamında satış ve pazarlama faaliyetlerinde müşteri çeşitliliğine gidilmesi için çaba gösterildiği, bu kapsamda gerekli denetimler sonrasında General Electric’in ilgili tedarikçi listesine kayıt edildiği açıklandı.

 SERVE – %100 bağlı ortaklığı Ofma Ofis Malzemeleri’nin 3,6 milyon TL’ye satılması kapsamında, hisse satışıyla ilgili 3,6 milyon TL tutarın vadesinde ödememesinden kaynaklı olarak devir temlik sözleşmesinin iptal edildiği,  Ofma Ofis Malzemeleri’nin hisselerinin aynı tutardan geri alınmasına karar verildiği açıklandı.

 TMSN – Kısa Çalışma Uygulaması için başvuru yapılacağı açıklandı.

 TRKCM – Coronavirüs salgını nedeniyle mimari camların faaliyet gösterdiği sektörlerde müşterilerin taleplerindeki azalmaya bağlı olarak Türkiye'deki üretim hatlarından 2021 yılı Mart ayında soğuk tamirine başlanması planlanan 5. düzcam fırınının, 2020 yılı Haziran ayı içerisinde durdurulmasına, başlatılmış olan fırın soğuk tamiri malzeme tedarik sürecine devam edilmesine, karar verildi.

 TSPOR – Futbolcu Rahmi Anık Başaran’ın transferi için futbolcu ile sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varılırken, sözleşme fesih bedeli olarak Balıkesirspor’a 2 milyon TL ödeneceği açıklandı.

 YKBNK – 367 gün vadeli toplamda 780 milyar Dolarlık sendikasyon kredisinin  faiz maliyeti Dolar kısmı için Libor + %2,25 ve Euro kısmı için ise Euribor + %2,00 olarak açıklanması kapsamında, ilave katılımlar ile sendikasyon kredisi tutarının 283,5 milyon dolar ve 534,6 milyon euro olmak üzere toplamda 870 milyon TL’ye yükseltildiği açıklandı.

 ATAGY – Ata Portföy tarafından 3,31– 3,39 TL fiyat aralığından 282.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %11,03’e geriledi.

 ARTI – Şükrü Dudu tarafından 255.000 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %3,60’a geriledi.

 AVTUR – Metro Yatırım Investment Georgia tarafından 2,40 – 2,50 TL fiyat aralığından 590.977 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %14,49’a yükseldi.

 AVGYO – Metro Yatırım tarafından 1,88 – 1,96 TL fiyat aralığından 628.541 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %7,58’e yükseldi.

 BURVA – Kenan Yurtbay tarafından 7.097 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %10,41’e yükseldi.

 BRMEN – Kanber Özcan tarafından 69.687 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,33’e yükseldi.

 GSDDE – Şirket paylarının geri alınması kapsamında alınan 131.273 adet pay 3,49 – 3,52 TL fiyat aralığından satılırken, satış sonucunda 340.158 TL kar elde edildi.

 MTRYO – Şirket sermayesinin 21 milyon TL’den %100 oranında bedelli olarak 21 milyon TL nakden artışla 42 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında rüçhan haklarının kullandırılmasının ardından kalan 171.020 adet pay bugün ve yarın Borsa Birincil Piyasada satılacak.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı