Nostaljik Tramvay seferleri başladı

nostaljik-tramvay-seferleri-basladi-02062010

Nostaljik Tramvay seferleri başladı

İETT, Korona pandemisi nedeniyle 6 Nisan’da durdurulan Nostaljik Tramvay seferlerini yeniden başlattı. Tramvay, salgın tehlikesinin devam etmesi nedeniyle yüzde 50 kapasite ile çalışacak.

İstanbul’un simgelerinden, Taksim Meydanı ile Tünel arasında sefer yapan Nostaljik Tramvay yeniden faaliyete geçiyor. Korona Pandemisi nedeniyle yaklaşık 2 aydır yapılamayan seferler, bugün saat 07.00 itibariyle başladı. Salgın tehlikesinin devam etmesi nedeniyle tramvay yüzde 50 kapasite ile çalışacak.

İlk kez 31 Temmuz 1871 tarihinde Azapkapı ile Beşiktaş arasında sefere başlayan atlı tramvaylardan sonra elektrikli tramvaya geçilmiş, motorlu taşıtların yaygınlaşmasıyla daha sonra seferlerine son verilmişti.

1990 yılının sonlarına doğru, müzede bulunan eski vagonların restorasyonu yapılarak Taksim-Tünel arasındaki bin 870 metrelik mesafede yeniden seferlerine başlayan Nostaljik Tramvay, yılda yaklaşık 400 bin yolcu taşıyor.

Hafta içi ve Cumartesi 07:00’de, Pazar günleri 07:30’da çalışmaya başlayan ve 22:45’e kadar devam eden Nostaljik Tramvay, ortalama 20 dakikada bir sefer yapıyor.

Kaynak:İBB

Hibya Haber Ajansı