Dünyadaki en iyi değil, Dünya için en iyi şirket olmak istiyoruz

dunyadaki-en-iyi-degil-dunya-icin-en-iyi-sirket-olmak-istiyoruz-08072003

Dünyadaki en iyi değil, Dünya için en iyi şirket olmak istiyoruz

Bir güzellik markasından çok daha fazlası olmayı hedefleyen Avon, insanlara, toplumlara ve dünyaya yaptığı katkıları anlatan bir rapor yayımladı. Raporda kadınların hayatında fark yaratmak için meme kanseri ve kadına şiddetle mücadeleye yönelik çalışmalar anlatılırken, doğaya saygı çerçevesinde, “Karbon emisyon oranlarımızı düşürüyor, geri dönüşümü artırıyoruz ve hiçbir şekilde hayvanlar üzerinde deney yapmıyoruz” denildi.

Dünyada 134 yıldır kadınların en çok bildiği, en samimi bulduğu ve hem ürünleri hem de iş modeliyle hakkında en çok konuşulan güzellik markalarından biri olan Avon, pozitif değişim yaratmak amacıyla yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor. Bir güzellik markasından çok daha fazlasını sunan ve Dünyadaki en iyi şirket olmak değil, Dünya için en iyi güzellik şirketi olmayı hedefleyen Avon, insanlara, toplumlara ve doğaya yönelik sürdürdüğü çalışmalarını, yayınladığı kurumsal sorumluluk raporu ile paylaştı.

Hayvanlar üzerinde testleri sonlandıran ilk güzellik markası

Avon’un karbon salınım miktarını, son 15 yılda yüzde 52.7 oranında düşürdüğü belirtilen raporda, tesislerindeki su kullanımının da yüzde 51 oranında azaltıldığı bilgisi verildi.Avon, geri dönüşüm oranının ise yüzde 93’e çıkarıldığını, katalog sayfalarının yüzde 98.7’sinin geri dönüştürülmüş malzemeden üretildiğini aktardı. Rapora göre Avon, enerji ihtiyacının yüzde 50’sini sürdürülebilir kaynaklardan karşılıyor ve dünya çapında hayvanlar üzerinde testleri tamamen sonlandıran ilk ve tek marka olarak yer alıyor. 2025 sürdürülebilirlik hedeflerine ilişkin de bilgi verilen raporda, 2020’de hedeflerin çok üzerine çıkıldığı, 2025’e kadar da karbon salınım miktarı ve su kullanım oranlarında yüzde 5 azalma beklendiği aktarılıyor.Avon’un yeni hedefleri arasında sıfır atık ve geri dönüşümde yüzde 95’e ulaşma gibi maddeler sıralanıyor.

‘Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak istiyoruz’

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Avon Türkiye, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Genel Müdürü Orkun Gül, “Biz bir güzellik markasından çok daha fazlasıyız. Her şeyden önemlisi, daha iyi bir yaşam için dünyada milyonlarca kadını buluşturan bir organizasyonuz. Amaç odaklı bir şirket olmayı taahhüt eden Avon olarak, üç konuya odaklanıyoruz: İnsan haklarına saygılıyız,kadınları daima destekliyoruz ve doğaya karşı sorumluyuz. Dünyanın en kapsamlı cinsiyet eşitliği araştırması olan 2020 Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde bu yıl ikinci kez yer alıyor, cinsiyet eşitliğini geliştirmede lider olarak tanınmaktan gurur duyuyoruz. Tüm operasyon ağımızı yüksek etik standartlarına göre yönetiyoruz. Kadınların hayatında fark yaratmak için meme kanseri ve kadına karşı şiddetle mücadele ediyoruz. Karbon emisyon oranlarımızı düşürüyor, geri dönüşümü artırıyoruz ve hiçbir şekilde hayvanlar üzerinde deney yapmıyoruz. Ama bu kadarla yetinmeyeceğiz. Biz dünyanın en iyi güzellik şirketi olmak istemiyoruz. Biz Dünya için en iyi güzellik şirketi olmayı amaçlıyoruz. Çünkü gelecek nesiller için sahip olduğumuzdan daha iyi bir Dünya bırakmak istiyoruz” dedi.

100 milyon kadına ulaşmayı hedefliyor

Avon 2019 yılında kadınlar aracılığıyla kadınlar için daha iyi bir dünya yaratmak için küresel bir program olan Stand4Her hareketini hayata geçirdi. Program kapsamında 2030’a kadar burstan akademiye; meme kanserinden aile içi şiddete her alanda, her yıl en az 100 milyon kadına erişilmesi hedefleniyor. Dünya genelinde 5 milyondan fazla aktif satış temsilcisi bulunan Avon, 25 ülkede milyonlarca kadına ve ailelerine eğitim desteği ve cinsiyet çeşitliliğine yönelik çalışmalarıyla öne çıkıyor. Avon meme kanseri ile mücadele için 6.7 milyon dolar, kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla da 4.1 milyon dolar kaynak ayırdı.


Hibya Haber Ajansı