Büyükşehir dar gelirlinin yanında

buyuksehir-dar-gelirlinin-yaninda-17042002

Büyükşehir dar gelirlinin yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüsü salgını sürecinde ekonomik sıkıntı yaşayan 20 bin aileye gıda yardımında bulundu. İçerisinde bir ailenin temel mutfak ihtiyaçlarını karşılayacak gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolileri, ekipler tarafından evlere teslim ediliyor.

Koronavirüs salgını nedeni ile il genelinde yoğun bir çalışma sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan dezenfekte uygulamalarına devam ederken bir yandan da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor. Salgından dolayı mağdur olan esnaf ve vatandaşlara Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla gıda paketleri ulaştıran ekipler, kapı kapı gezerek 20 binden fazla gıda kolisinin dağıtımı gerçekleştiriyor. İçerisinde bir ailenin temel mutfak ihtiyaçlarını karşılayacak gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolileri 444 40 10 nolu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayarak ihtiyacını bildiren her vatandaşa steril olarak ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi süreci; 20 ilçe belediyesi, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte koordineli bir şekilde yönetiyor.

Sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, salgın dolayısıyla iş yerini açamayan ya da işini kaybeden vatandaşlara bir nebze olsun yardım edebilmek adına gelir kaybına uğrayan ailelere yapılan gıda yardımlarını sürdürecek. 


Hibya Haber Ajansı