LG, General Motors tarafından yılın yenilikçi şirketi seçildi

lg-general-motors-tarafindan-yilin-yenilikci-sirketi-secildi-01072010

LG, General Motors tarafından yılın yenilikçi şirketi seçildi

LG Elektronics, 2021 Cadillac Escalade'deki P-OLED kokpit teknolojisi ile otomotiv devi General Motors Inovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

 

LG Electronics (LG), otomotiv devi General Motors’un bu yıl 28.’sini düzenlediği Yılın Tedarikçileri Ödül Töreni’nde Inovasyon Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl ilk kez dijital ortamda düzenlenen ödül töreninde, LG diğer inovasyonlarının yanı sıra, 2021 Cadillac Escalade için LG’nin kardeş şirketi LG Display ile birlikte geliştirdiği devrim niteliğindeki P-OLED kokpit teknolojisi ile en inovatif şirketler arasına girdi.

 

En iyi GM tedarikçilerinin seçildiği 15 ülkeden 100’den fazla şirketin katıldığı ödül töreninde sadece 5 tedarikçi şirket prestijli inovasyon ödülünün sahibi oldu. LG Electronics ve LG Display, araç yeteneklerini ve sürüş deneyimini geliştiren en son otomotiv teknolojisi ve sunduğu araç komponentleri ile övgüye layık görüldü. GM tarafından ikinci kez değerli partner seçilen LG Electronics, GM’nin elektrikli araç çalışmaları için inovatif teknolojiler sağlayan LG Chem ile 2016 yılında da Innovation Award Ödülü’nün sahibi olmuştu.

 

2021 Cadillac Escalade'deki P-OLED kokpit teknolojisi, ikonik SUV içindeki en önemli parça olmanın yanı sıra LG'nin gelişmiş Dijital Kokpit Çözümü'nün ticari bir araçta ilk kez kullanılması açısından da önem taşıyor. 38 inç boyutundaki ekran en büyüğü 16.9 inç olan üç ayrı P-OLED ekran panelinden oluşuyor. Üç kavisli ekranı ile araçla ilgili temel bilgileri görüntülemek için Gösterge Panosu kullanılırken, Entegre Merkezi Sistemi ses, video ve kolay navigasyon için bilgi-eğlence ekranı olarak işlev görüyor. LG’nin fütüristik entegre ekran sistemi sürücülere geniş bir görüş açısı, eşsiz tasarım esnekliği ve çok gelişmiş insan-makine ara yüzü sunuyor.

 

GM’nin önde gelen elektrikli aracı Chevrolet Bolt EV için bilgi-eğlence sistemleri, gösterge grubu ve sürüş komponentleri de dahil olmak üzere 11 önemli araç parçası tedarik eden LG Electronics, 2015 yılından bu yana, farklı sektörlerde GM ile yakından çalışmaya devam ediyor.

 

LG Araç Komponentleri Çözümleri Şirket Başkanı Kim Jin-yong“General Motors gibi bir endüstri lideri tarafından ödüllendirilmekten onur duyuyoruz. LG, müşterilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak onlarla birlikte büyüyen bir iş ortağı olma yönündeki çalışmalarına hız kesmeden devam edecek.” şeklinde konuştu ve ardından “GM ve LG olarak, araç kabini vizyonumuzu, sürücülere ev konforunu yaşatan son teknoloji bir tasarım ürünü sunarak paylaşıyoruz.”

 


Hibya Haber Ajansı