Piyasalarda bugün

piyasalarda-bugun-07042008

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

    Türkiye’de toplam coronavirüs vakası sayısı 30.217’ye yükselirken, hayatını kaybeden kişi sayısı 649’a yükseldi.

    Sağlık Bakanı Koca: Avrupa ülkeleri içinde tedbirleri en erken alan biziz. İzolasyonda başarılı olursak, erken tedbir avantajından tam olarak yararlanabiliriz.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe havalimanını 1.000 yataklı hastaneye çevireceğiz .

    Erdoğan: Valiliklerimiz e-devlet ve PTT aracılığıyla talep eden tüm vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtımına başladı, parayla maske satışı yasaktır.

    Erdoğan: KOSGEB geri ödemelerinden faydalanan işletmelerin kredi ödemeleri 3 ay ertelenecek .

    Reuters’te yer alan habere göre Rusya, zayıf petrol piyasasını desteklemek için üretimde çok önemli oranda kısıntıya gitmeye hazır .

    IMF yetkilileri, coronavirüs salgınının ilk görüldüğü Çin'de ekonomik toparlanmanın "sınırlı da olsa cesaret verici" olduğunu belirtti.

    Moody's: ABD'nin GSYH'sinin bu yıl yaklaşık %2,0 daralmasını bekliyoruz.

    İtalya Başbakanı Conte: Küçük, orta ve büyük İtalyan işletmeler için 400 milyar euroluk acil likidite kaynak veriyoruz. Bunun 200'ü iç piyasaya yönelik, 200'ü ise ihracata yönelik olacak.

    İngiltere başbakanı Boris Johnson coronavirüs nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı .

    Mart ayında 2,5 milyon adet kart ile ilk kez temassız ödeme yapıldığı, 3 milyon adet kartın da ilk kez internetten alışverişte kullanıldığı açıklandı.

    Dünya genelinde coronavirüs vakası sayısı 1,3 milyon kişinin üzerine çıktı.

 

Ne Olacak?

    İçeride Mart ayı Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, Almanya’da Sanayi Üretim Endeksi, ABD’de ise Şubat Ayı Tüketici Kredisi açıklanacak.

    AB maliye bakanları bugün coronavirüsün ekonomik etkilerine verilecek  yanıt üzerinde bir görüş birliği sağlamak için bugün bir araya  gelecek .

    FED Başkanı Powell Perşembe günü webcast üzerinden ekonomiyi değerlendirecek. Değerlendirmenin TSİ 17:00’de başlaması bekleniyor.

    OPEC + Toplantısı Perşembe günü yapılacak.

Kaynak: İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı