Babacan: "İktidar asla bu enkazın altından tek başına kalkamaz"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’dan bir televizyon kanalının canlı yayınına katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan:

Babacan, haberleşmenin insanların temel hakkı olduğunu belirterek,  “Anladığımız kadarıyla özellikle televizyon yayınlarıyla ilgili bir kısıtlama niyeti, bir caydırıcı niyet var. İnşallah o akıllarından geçen kötü şey gerçekleşmez. Böyle bir ortamda herkes gerçekleri bilecek ki herkes elinde ne var ne yoksa yardım için ortaya koyacak.” dedi.

“Gerçekleri yaşatacağız ki Türkiye yaşasın”

“İktidar şu anda gerçekleri toprağın altına gömmeye çalışıyor” diyen Babacan, “Çok sayıda canımızı toprağın, enkazın altına gömdük ama gerçekleri gömmememiz gerekiyor. Gerçekleri yaşatacağız ki Türkiye yaşasın. Bu da ona buna yasak getirerek, medyayı baskı altına alarak, insanları konuşturmayarak değil, haberleşme, haber alma özgürlüğünün devamıyla mümkündür.” diye konuştu.

“Bu topraklarda savaş döneminde seçim yapılmıştır”

Babacan, Türk milletinin birçok badire atlattığını ifade ederek, “Ne zaman ki birbirimize kenetlendik, hukuku işlettik; bu ülkede savaş ortasında bile Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmıştır. Savaş döneminde seçim yapılmıştır bu topraklarda. Burası, savaşın ortasında seçim yapmış bir ülkedir. Bu ülkenin bu kabiliyeti, becerisi var. Nedir çözüm? Mutlaka birlik, beraberlik içinde çözeceğiz. Ayrıştırıcı dille çözülmez. Bu sorunlar ancak ‘Biz’ diyerek çözülecek.” şeklinde konuştu.

“Çok ciddi bir hazırlık yapıyoruz, yarın sorular soracağız”

Ciddi bir hazırlığın içerisinde olduklarını söyleyen Babacan, şunları kaydetti:

“Yarın kısmet olursa sorular soracağız. Hepsini hazırlıyoruz. Depremden önce yapılması gereken pek çok şey vardı, niçin yapılmadı? Depremden hemen sonraki ilk 24 saat, ikinci 24 saat, üçüncü 24 saat sistem çalışmadı. Her türlü yardım çok geç ulaştı. Sayın Erdoğan da ilk birkaç gün aksamalar olduğunu kabul ediyor. Aksamaların neden olduğunu öğrenmek istiyoruz. Vatandaş soruyor. Bütün bu soruları iktidara soracağız.”

“Helikopterle inip, helikoptere binip bölgeden gitmedik”

Babacan, kendilerinin tamamen karayoluyla hareket ettiklerini belirterek, “Benzin kuyruklarında bekledik, trafiğin tıkandığı yerde biz de tıkandık. Vatandaşın yaşadığını yaşadık. Özel uçakla, helikopterle inip de durum tespiti yapıp tekrar helikoptere, uçağa binip bölgeden gitmedik. Karayoluyla adım adım, köyleri ve ilçeleri göre göre, vatandaşlarla orada sohbet ede ede bölgeyi geziyoruz. Tüm sahayı görüyoruz.” dedi.

“İktidar asla bu enkazın altından tek başına kalkamaz”

“Bugünkü iktidar asla bu enkazın altından tek başına kalkamaz.” ifadesini kullanan Babacan, şunları söyledi:

“İlk günden itibaren Türkiye’ye çağrı yapacaklardı: ‘Büyük afeti millet olarak hep beraber çözeceğiz. Gelin hep beraber çalışalım’ diye çağrı yapacaklarına tutuyorlar öfke, nefret, tehdit. ‘Cumhur İttifakı olarak biz sahadayız, biz çözeceğiz’ diye bir şey olur mu? Ondan sonra muhalefetten haklı tespitler olunca da ‘Bunlar siyaset yapıyor’ diyorlar.”

“Afetten bile fırsat çıkarmaya çalışıyorlar”

Ülkenin sorunlarını meşru demokratik siyasetle çözeceğini ileri süren Babacan, “Siyaset diye adlandırdıkları meşru eleştiri hakkıysa, kendileri siyasetin en büyüğünü yapıyor. Çünkü bu depremde dahi ‘Cumhur İttifakı’ diyerek kendi ittifaklarını, siyasi yapılarını ön plana çıkarmaya çalışıyorlar. Afetten bile fırsattan çıkarmaya çalışıyorlar. Bunu yapan kendileri.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı