Küresel piyasalar

kuresel-piyasalar-28072009

Küresel piyasalar

ABD’de fiyatlamalar: Politika iyimserliğinin desteğiyle alıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, politika iyimserliğinin desteğiyle alıcılı seyir izledi. Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi McConnell yeni teşvik paketi teklifinin detaylarını paylaştı.1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi teklifinde, hali hazırda 600 dolar olan ve süresi 31 Temmuz'da sona erecek haftalık işsizlik yardımının 200 dolara düşürülmesi ve iki ay daha uzatılması planlanıyor. Böylece, çalışanın önceki maaşının yaklaşık yüzde 70'inin ikame edilmesi hedefleniyor. Teşvik paketinin yasalaşması halinde önceki teşvik paketinde olduğu gibi Amerikan vatandaşlarına 1200 dolarlık doğrudan ödeme yapılması öngörülüyor. Nasdaq endeksi %1,67 yükselişle 10.536,27 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi %0,74 değer kazancıyla 3.239,41 puan seviyesinden günü tamamladı. Dow Jones endeksi de %0,43 artışla 26.584,77 puandan kapandı. Sektörler cephesinde, teknoloji sektörü hisselerinin alıcılı seyir izlediği takip edildi. Netflix hissesinde kazançlar %3’ü aşarken, Amazon ve Apple hisseleri sırasıyla %1,5 ve %2,5 artışlar gösterdi. Bugün ABD’de 3M, McDonald’s Pfizer, JetBlue, Raytheon Technologies, Visa, Advanced Micro Devices, Amgen, eBay, Mondelez International ve Starbucks’ın 2Ç20 finansalları takip edilecek.

Avrupa’da fiyatlamalar: ABD-Çin ilişkileri ve zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle satıcılı seyir izledi

Dün Avrupa piyasaları, ABD ve Çin arasında artan gerginliğe ek olarak, İngiltere’nin İspanya’dan ülkeye giriş yapanlara karantinayı zorunlu tutmasıyla satıcılı seyir görüldü. Ancak, verilerin güçlü gelmesinin desteğiyle toparlanma eğilimi hakim oldu. CAC 40 ve FTSE 100 endeksleri sırasıyla %0,34 ve %0,31 düşüşler kaydederken, DAX endeksi yatay seyir izledi. Sektörler cephesinde seyahat sektörü hisseleri %2,8 düşüşle en çok değer kaybedenlerin başında gelirken, temel kaynaklar sektörü hisseleri %0,8 yükseldi.

Asya’da fiyatlamalar: Güvercin Fed beklentileri ve aşı gelişmeleriyle pozitif seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, güvercin Fed beklentilerine ek olarak, aşı cephesinde insan üzerinde yapılan denemelerde son aşamaya gelinmiş olmasının yarattığı iyimserlikle alıcılı seyir izliyor. Ayrıca ABD’de açıklanan 1 trilyon dolarlık teşvik paketinin de yansımaları piyasaların seyrinde etkili oluyor. KOSPI ve Shangai endeksleri sırasıyla %1,38 ve %0,72 yükselişler kaydediyor. Hang Seng endeksi de %0,40 artıda. Taiwan Weighted, Nikkei ve S&P ASX 200 endeksleri ise yatay negatif seyir izliyor

 

Kaynak Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı