Yaşlılık döneminde sağlıklı olmak istiyorsanız bunları mutlaka yapın

yaslilik-doneminde-saglikli-olmak-istiyorsaniz-bunlari-mutlaka-yapin-16032011

Yaşlılık döneminde sağlıklı olmak istiyorsanız bunları mutlaka yapın

Birkaç basit önlemle yaşlılık dönemini rahat bir şekilde geçirmek mümkün. Alınabilecek önlemlerden bazıları sağlıklı beslenme, hareket etme,kaliteli uykunun yanında düzenli doktor kontrolleri ve sağlık sigortası yaptırmak olarak sıralanıyor.

 

 

Yaşlılık, artık hayatın tadını doya doya çıkaracağımız, gençlik döneminde hayat koşturmacasından yapmaya fırsat bulamadığımız şeyleri yapma dönemi oluyor. Bu dönemde hem fiziksel hem de duygusal olarak sağlıklı olabilmek hepimizin hayali. Fakat yaşlılıkta sağlıklı olmak istiyorsak bunun temelini daha erken yaşlarda atmamız gerekiyor.

 

TÜİK verilerine göre 65 yaş üzeri yaşlı olarak nitelendiriliyor. Türkiye’de 2018 yılında 65 yaş ve üzerinde olan 7 milyon insan bulunuyor. 2080 yılında ise 65 yaş üzerinde 27 milyon insan olması bekleniyor. Yani artık kendimize daha iyi bakıyoruz ve yaşam süreleri de uzuyor. Yaşlı nüfus git gide çoğalıyor. Bu yılları en iyi şekilde geçirmek için gençken vücudumuza özen göstermemiz gerekiyor. İşte yaşlılıkta rahat edebilmek için yapmamız gerekenler:

 

Hareket edin: Fiziksel olarak aktif olmak ve düzenli egzersiz yapmak önemli. Bunun için de mutlaka spor salonuna gitmeniz gerekmiyor. Hafif tempolu yürüyüşler zinde kalmak için yeterli. Mümkünse her gün, günde yirmi dakika veya yarım saat kadar vücudu hareket ettirmek hem fiziksel açıdan iyi hissetmenizi sağlar hem de stres azaltır.

 

Beslenmeye dikkat: Yediklerimiz ve içtiklerimiz vücudumuzu önemli ölçüde etkiliyor. Sağlıklı, dengeli bir beslenme düzeni vücudumuza yapabileceğimiz en iyi yatırımlardan biri. Gençken her şeyden dilediğimiz kadar yerken yıllar geçtikçe vücudu ve sindirim sistemini yormayacak daha sağlıklı besinlere yönelmemiz gerekiyor.

 

Düzenli olarak kontrole gidin: İlerleyen yaşla beraber çıkması muhtemel hastalıklar, rahatsızlıklar, kötü sürprizler de bizi bekliyor. Bu gibi rahatsızlıkları başında tespit edebilmek için düzenli doktor kontrolü aksatılmamalı. Ayrıca yüksek tedavi giderlerine de hazırlıklı olmak gerekiyor. Bunun için de sağlık sigortasını erkenden yaptırmak önem arz ediyor; zira belli bir yaştan sonra özel sağlık sigortası yaptırılamıyor, ancak mevcut poliçeniz varsa ömür boyu devam edebiliyor. Demir Sağlık’ın aralarında özel sağlık, acil sağlık, tehlikeli hastalıklar, tamamlayıcı sağlık gibi her bütçeye hitap eden poliçeleri sayesinde birçok hastane ve sağlık kuruluşunda tedavi olunabiliyor.

 

Yalnız kalmayın: Fiziksel sağlık kadar zihinsel olarak sağlıklı olmak da önemli. Sevdiğiniz şeyleri yapın, hobilerinize zaman ayırın, hoşça vakit geçirdiğiniz insanlarla olun. Çevrenizde insan olmadığında veya arkadaşlarla iletişimde olunmadığında depresyon ve bunama ihtimalleri artıyor.

 

Uykuyu ihmal etmeyin: Yaşlandıkça baş gösteren sorunlardan biri de uyku. Uykuya dalmak da bir sorun, kaliteli bir şekilde uyumak da. Verimsiz uykular da iyi dinlenememeye ve yorgunluğa neden oluyor. Bunun önüne geçmek için de bir uyku rutini oturtmak, gün içindeki uykuyu kesmek ve her gece aynı saatte yatmak gerekiyor.

Demir Sağlık Hakkında

Türkiye’de sağlık sigortasının öncü şirketlerinden Demir Sağlık, 1995 yılında Demir Hayat Sigorta A.Ş adıyla kurulmuş; markasında gerçekleştirdiği dönüşümün bir yansıması olarak Şubat 2019’de ticari unvanını Demir Sağlık ve Hayat Sigorta A.Ş. olarak değiştirmiştir. Kuruluşundan bu yana Demir Finansal Grup Holding A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren şirket, 2016 yılında %100 hisse devri ile EMF Capital Partners yönetimine geçmiştir. 24 Temmuz 1996’da Alman denetim ve belgelendirme kuruluşu olan RWTÜV tarafından denetlenerek, ISO 9001 Kalite Güvence Belgesini alan ilk sigorta şirketi unvanını elde eden şirket, bugün Demir Sağlık olarak iş ortakları olan 150’den fazla acente, 50’den fazla broker, 1.800’ün üzerinde anlaşmalı sağlık kuruluşu ve asistans şirketleri ile bireysel ve kurumsal müşterilerine sağlık ve hayat sigortacılığı hizmetleri vermektedir. Demir Sağlık, vermiş olduğu butik, ayrıcalıklı kurumsal ve bireysel sigorta hizmetleriyle, sigortalıların yaşam kalitesini arttırmayı hedeflemektedir.


Hibya Haber Ajansı