Zekânın bilimi ve ideolojisi:Genler, beyin ve insanın potansiyeli

zeknin-bilimi-ve-ideolojisigenler-beyin-ve-insanin-potansiyeli-08072011

Zekânın bilimi ve ideolojisi:Genler, beyin ve insanın potansiyeli

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Zekânın Bilimi ve İdeolojisi: Genler, Beyin ve İnsanın Potansiyeli” isimli kitap raflarda yerini aldı. Britanyalı psikolog ve yazar Ken Richardson’ın kaleme aldığı kitap, Mehmet Doğan tarafından Türkçeye kazandırıldı.

Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Zekânın Bilimi ve İdeolojisi: Genler, Beyin ve İnsanın Potansiyeli” kitabı bilim kategorisinde raflardaki yerini aldı. Britanyalı psikolog ve yazar Ken Richardson tarafından kaleme alınan kitap, Mehmet Doğan çevirisiyle yayımlandı.

“Zekânın Bilimi ve İdeolojisi”, insanları gen tabanlı bir hiyerarşiye yerleştiren ve insan beynini derecelendiren bakış açısını tartışırken; genler, beyin ve zekâ alanlarındaki son ilerlemelerin zafiyetlerini ele alıyor.

Zekâyı aramaya sinir sisteminin mikro patikalarında başlayan Ken Richardson, değişken çevrelere uyum sağlamak için esneklik, işbirliği ve iletişimin yasalaştığı dinamik bir sistemle karşılaşıyor. Genlerin efendi konumunu yitirdiği, işbirliği ve kültürün sonuç değil bağlama dönüştüğü bu bilişsel evrim ortamında sinir sistemimiz diğerlerinin sinir sistemine öylesine bağlanıyor ki sınıflı ve hiyerarşik mevcut toplum kadar olası bir başka seçenek daha ufukta beliriyor: Katılımcı, eşitlikçi, kapısı herkese açık bir dünya!

“Zekânın Bilimi ve İdeolojisi”, olumlu alternatifin hayata geçmesini engelleyen kuvvetlerin farkına varmanızı sağlayacak, genetiğe ve beyne yönelik indirgemeci bakışı sorgulatacak, kaderciliği ve karamsarlığı defetmeye yardımcı olacak. Yazarın dediği gibi “önümüzdeki görev zorlu, fakat insanlık tarihi bu tür ideolojilerin alaşağı edildiği örneklerle dolu!”

 

 

Künye Bilgisi:

Yazar: Ken Richardson

Çeviren: Mehmet Doğan

Fiyat: 42 TL

ISBN: 978-605-7685-33-9

Barkod: 9786057685339

Ürün Sırası: 218

Ana Kategori: Bilim

Ebat: 16,5 x 24 cm

Sayfa Sayısı: 360

Kapak Türü: Karton Kapak

 

 


Hibya Haber Ajansı