Ekonomiye 53.1 milyar TL’lik kaynak

ekonomiye-53.1-milyar-tllik-kaynak-13052011

Ekonomiye 53.1 milyar TL’lik kaynak

ING Türkiye, 2020 yılı ilk çeyreğine dair konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Konsolide sermaye yeterlilik oranı yüzde 24.09 olarak gerçekleşen ING Türkiye, bu dönemde 43.8 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam ekonomiye 53.1 milyar TL tutarında kredi desteği sağladı. Bu dönemde ortaya çıkan koronavirüs salgınının; çalışanları, müşterileri ve tüm toplum nezdindeki etkilerini sınırlamaya yönelik çeşitli adımlar atan ING Türkiye, bu bağlamda bireysel ve tüzel müşterilerinin hayatını kolaylaştıran uygulamaları devreye alırken, toplumsal yatırımlara da toplam 6.7 milyon TL destek sağladı.

Sürdürülebilir bankacılık anlayışıyla müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilmek hedefiyle faaliyet gösteren ING Türkiye, 2020 yılı ilk çeyrek konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde konsolide aktif toplamı 65.7 milyar TL olan ING Türkiye’nin sermaye yeterlilik oranı da yüzde 24.09 seviyesine ulaştı. İlk üç ayda toplam özkaynakları 8.9 milyar TL, mevduatları ise 39.2 milyar TL olan ING Türkiye’nin, ekonomiye sağladığı kredi desteği de 43.8 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 53.1 milyar TL olarak gerçekleşti.

Koronavirüsle mücadelede hızlı adımlar

ING Türkiye bu dönemde ortaya çıkan koronavirüs salgınının etkilerini sınırlandırmak için çalışanları, müşterileri ve toplum için uygulamaları hızla hayata geçirdi. Çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik insan kaynakları uygulamalarını devreye alan ING, uzaktan çalışma yapabilecek tüm ekiplerin evden çalışmasını mümkün kılacak düzenlemeleri yaptı, şubelerde ise çalışma saatlerini kısıtlayarak dönüşümlü çalışma modeline geçti. Müşteri tarafında bireysel ve tüzel müşterilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar devreye alındı. Bireysel müşterilerine ihtiyaç, taşıt, konut kredisi taksitleri ve kredi kartı ekstre ödemelerini üç ay erteleme imkânı veren ING Türkiye, kredisini geri ödeme hususunda zorluk yaşayan KOBİ ve ticari müşterilerine de destek oldu. ING Türkiye ayrıca, Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon TL, koronavirüsten etkilenen ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına aktarılmak üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) ise 1.7 milyon TL bağışlayarak, salgınla mücadele kapsamında sağladığı desteğin miktarını 6.7 milyon TL’ye ulaştırdı.

 

Müşteriler ile iletişimin yüzde 80’i mobilden gerçekleşti

Bu dönemde daha çok önem kazanan dijital bankacılık alanındaki yenilikçi adımlarını da sürdüren ING’nin müşterileri ile iletişimlerinin yüzde 80’i mobil bankacılık üzerinden gerçekleşti, şube dışı kanallar olarak bakıldığında ise bu oran yüzde 96.5’e yükseldi. Dijital kanalları kullanan toplam aktif müşteriler içindeki mobil bankacılık müşteri payı yüzde 97’ye yükselirken, sadece yazışarak finansal işlemlerin yapılabildiği ve soruların yanıtlandığı akıllı bankacılık robotu INGo aracılığıyla da 4 milyon mesajlaşma gerçekleştirildi.

Yeşil Kredi’de bir ilk

Türkiye’de Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri'ni uygulamayı taahhüt eden ilk altı banka arasında yer alan ING Türkiye, sürdürülebilir finansman konusunda çalışmalarına 2020 yılının ilk çeyreğinde de devam etti. Turkcell’e beş yıl vadeli, 50 milyon Euro tutarında Yeşil Kredi temin eden ING Türkiye, böylece, sürdürülebilirlik kapsamında Türkiye’nin en uzun ortalama vadeli kurumsal Yeşil Kredisi’ne imza attı.

ING Türkiye Hakkında:

Faaliyetlerini ING Grubu’nun, insanların özel ve iş hayatlarında bir adım önde olmalarını mümkün kılma amacıyla gerçekleştiren ING Türkiye, bankacılık sektörü ve özellikle dijital bankacılıkta öncü adımlar atıyor. ING Türkiye, “Eski Köye Yeni Âdet” sloganıyla inovasyona dayalı bankacılığı ön plana çıkarıyor. Lider tasarruf bankası olma hedefini destekleyecek şekilde toplumsal yatırımlara da imza atan ING Türkiye, bu anlayışla Turuncu Damla sosyal sorumluluk programını ve Türkiye Tasarruf Eğilimleri araştırmasını yürütüyor. Cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar da gerçekleştiren kurum, bu kapsamda öncü insan kaynakları uygulamalarına imza atarken, kurum dışında da ilham veren kadınları destekliyor. ING Türkiye, Global Compact Türkiye Sürdürülebilir Bankacılık ve Finans Çalışma Grubu, TÜSİAD STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics/Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Çalışma Grubu ve Global Compact Türkiye Kadının Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesi ve aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri - WEPs imzacısı.

ING Grubu Hakkında:

Güçlü bir Avrupa tabanına sahip dünya çapında bir finansal hizmetler şirketi olan ING Grubu, bankacılık faaliyetlerini ING Bank AŞ şirketi üzerinden yürütüyor. İnsanları güçlendirerek özel ve iş hayatlarında bir adım önde kalmalarını sağlamayı amaçlayan ING Grubu, 40’tan fazla ülkede 53 bin çalışanıyla bireysel ve kurumsal bankacılık hizmetleri sunuyor. ING Grubu hisseleri Amsterdam (INGA AS, INGA.AS), Brüksel ve New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (ADRs: ING US, ING.N) işlem görüyor. Sürdürülebilirliği stratejisinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul eden ING, Sustainalytics’in banka endüstrisi sıralamasında “lider” konumunda yer alıyor. Ayrıca ING grup hisseleri STOXX, Morningstar ve FTSE Russell gibi önemli sürdürülebilirlik endekslerinde yer alıyor.


Hibya Haber Ajansı