FX Bülteni

fx-bulteni-02042011

FX Bülteni

USD/TRY: ABD'de ölüm sayısının daha da artabileceği uyarıları ardından güvenli limanlara yönelimi arttırırken, en likit varlık olan dolar endeksi dün güçlenmişti. Bu da TL dahil gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısında baskı altında kalmasına neden oldu. Brezilya Reali ve Güney Afrika Randı rekor düşük seviyeye gerilerken, TL de iki yılın en düşük seviyelerini gördükten sonra bugün sabah saatlerinde kayıplarını toparlama eğiliminde. Şu sıralar kur %0,1 ekside 6,69 seviyelerinde, dolar endeksi ise 99,4'lerde bulunuyor. Makro veri tarafında ise bugün açıklanacak olan TSİ 15.30'da ABD'de 28 Mart haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları verisinde gözlemleyeceğiz. Yeni işsizlik maaşı başvurularının 28 Mart haftasında 3,5 milyon kişi seviyesinde gerçekleşerek rekorunu yenilemesi bekleniyor. ABD'de bugün ayrıca şubat ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri, fabrika siparişleri ve dış ticaret dengesi açıklanacak. ABD'de salgının etkisini mart ayının sonlarına doğru belirgin hissetmeye başladık, dolayısıyla şubat ayı sonrası veriler daha kıymetli. Bugün ayrıca mart ayında düşen petrol ve endüstriyel hammadde fiyatlarının etkisini ve deflasyonist baskıları Euro Bölgesi'nde TSİ 12'de açıklanacak mart ayı ÜFE verisinde izleyeceğiz. Son olarak teknik seviyelere baktığımızda, yukarıda 6,74 ve 6,84 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 6,61 ve 6,56 sıralı destekler olarak takip edilebilir.



EUR/USD: Paritede hafta başında başlayan aşağı yönlü hareket dün de devam etti. Gün içerisinde USD karşısında 1.09'a kadar gerileyen EUR bu sabah 1,0950'ler civarında dünkü kapanış olan 1,0964'ün hafif altında seyrediyor. Fed Wall Street bankalarını, ABD tahvil piyasasına destek olmaları için, kaldıraç zorunluluklarını geçici olarak hafiflettiğini açıkladı. Karar ABD Hazine tahvil getirilerinde düşüşe yol açtı. Paritede teknik seviyelere baktığımızda, 1,0990 yakın direncinin altında kalındıkça 1,0870 hedefte kalabilir. Diğer yandan, 1,0990 seviyesini  geçilmesi durumumda ise sırasıyla 1,1025 ve 1,11  gündeme gelebilir.


XAU/USD: Baskı altında kalmaya devam eden değerli maden, dün 1.591 seviyesinden günü kapattı. DXY'daki kısa vadeli yukarı yönlü trend ile birlikte Ons Altın'da baskı 1.610 seviyesinin altında sürebilir ve 1.550 seviyesi hedef olabilir.  Ara destek 1.575 seviyesinde. Diğer yandan, olası yükselişlerde 1.610 direncinin geçilmesi durumunda  ise 1.645 seviyesine kadar bir ivmelenme görülebilir.

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı