Burak Güngör bini aşkın köpek için yardım çağrısında bulundu

burak-gungor-bini-askin-kopek-icin-yardim-cagrisinda-bulundu---30072010

Burak Güngör bini aşkın köpek için yardım çağrısında bulundu

Türkiye genelinde sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için yapılan gönüllü çalışmalar her geçen gün artıyor. Özellikle şehir merkezlerindeki hayvanların barınma ve beslenme ihtiyaçları için çevrede yaşayan hayvanseverlerin seferber olduğu görülüyor. Ancak bu tablo, şehir merkezinden uzak ormanlık alanlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan hayvanlar için benzer şekilde seyretmiyor. Bu duruma dikkat çekmek için harekete geçen Youtuber Burak Güngör, Beykoz Ormanı’ndaki sahipsiz sokak köpekleri için çalışan Huysuz İhtiyar Hayvan ve Çevre Aktivistleri Derneği ile birlikte bir günde 1,5 ton mama pişirerek ormanda yaşayan bini aşkın köpeğe dağıttı. Tüm süreci kayda alarak 1,5 milyondan fazla takipçisi bulunan YouTube kanalında paylaşan Güngör, “Mahallemizde, sokağımızda olmasalar da, bir yerlerde yardıma muhtaç canlar olduğunu biliyoruz. Gelin, bu defa gözden ırak olan gönülden de ırak olmasın; onlarla aynı nefesi soluyorsak el uzatmayı da kendimize borç bilelim” çağrısında bulundu. 

Bir kırıntı dahi bir canı hayatta tutmaya yeter

Beykoz’da bulunan Huysuz İhtiyar Hayvan ve Çevre Aktivistleri Derneği’nde iki gün gönüllü olarak çalışan Burak Güngör, deneyimlediklerini şöyle aktardı: “Şikayetler üzerine sokaklardan toplanan ve dağlık veya ormanlık alanlara bırakılan hayvanlar, bizlerin yardımlarına çok daha uzaklar. Beykoz Ormanı, bu hayvanların yaşamaya çalıştığı alanlardan sadece biri. Bölgede gönüllü hayvanseverlerin çalışmalarıyla faaliyetlerini sürdüren Huysuz İhtiyar Hayvan ve Çevre Aktivistleri Derneği ise ekmek, makarna, kasap artıkları ve hatta çubuk krakerleri dahi değerlendirerek pişiren ve mama haline getirerek ormandaki hayvanlara dağıtan bir topluluk. Ben de onlarla birlikte olarak binin üzerinde köpek için yaptığım ve dağıttığım 1,5 ton mama ile ardımızda bıraktığımız bir kırıntının dahi bir canı hayatta tutmaya yettiğine şahit oldum. Temennim, olabildiğince çok insanın desteğiyle yalnızca mamaya değil, sağlıklarını koruyacak ilaçlara ve dahası, sıcak birer yuvaya kavuşmaları” dedi.

Hayvana şiddetle mücadelede sosyal medya güçlü bir silah”

Son dönemde hayvana şiddetin giderek arttığına da değinen Burak Güngör, farkındalığı artırmak ve şiddetin önüne geçmek için daha fazla çaba gerektiğine dikkat çekti. Güngör, “Her gün onlarca haber duyuyor, kahroluyoruz. Ancak yalnızca tepkili olduğumuzu ifade etmek yeterli değil, harekete geçmek ve çevremizi de harekete geçirmek gerekiyor. Bu noktada sosyal medya kanallarının hayvana şiddetle mücadelede güçlü bir silah olduğunu düşünüyor, sosyal medya aracılığıyla milyonlarca insana ulaşabilen bizler gibi isimlerin el ele vererek bu mücadeleye ciddi bir destek sunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.