Twitter’da Dünya Emoji Günü

twitterda-dunya-emoji-gunu-17072003

Twitter’da Dünya Emoji Günü

Bu yıl Twitter’da Yüz Maskesi ve Tuvalet Kağıdı Emojileri Yükselişte, Seyahat ve Saç Kesimi Emojileri ise Düşüşte

Bugün internette insanların nasıl hissettiklerini gösteren evrensel dili kutladığımız Dünya Emoji Günü. Özellikle bu yıl insanların dijital kanallara olan güveninin daha çok artmasıyla Twitter'da trend olan emojiler dünyada neler olup bittiğini ve insanların neler konuştuğunu yansıtmayı sürdürdü.


En Çok Tweetlenen Emojiler

İşte bu yıl dünya çapında en çok Tweetlenen emojiler:

 

Gülen yüz emojilerinin global kullanımı en üst seviyede kalmaya devam ediyor, ancak bu yıl bazı değişiklikler oldu. 3 yeni emoji Top 10 listesine girdi:

Endişeli yüz emojisinin Twitter kullanımı yıldan yıla %415 oranında büyüyerek bu yılki listede 16. sıradan 3. sıraya yükseldi.

Yangın emojisinin Twitter kullanımı yıldan yıla %290 büyüyerek bu yılki listede 28. sıradan 7. sıraya yükseldi.

Kalpli gülen yüzün Twitter kullanımı, 14. sıradan 8. sıraya yükselerek %119 büyüdü.

 

Emojilerlerle COVID-19 Sohbetleri

2020 yılında dünyanın dört bir yanında insanlar evde kaldıkları süre boyunca Twitter'ı COVID-19 hakkında en son bilgileri öğrenmek, birbirleriyle bağlantı kurmak ve birbirlerini desteklemek ve neşeli anlar paylaşmak için kullanıyorlar. Bu sohbetlerde en çok kullanılan emojiler arasında 'ev', 'alkış' ve 'endişeli' emojileri yer alıyor.


COVID-19'un sohbetlerimiz ve davranışlarımız üzerindeki etkisi geçen yıla göre emoji kullanım trendlerinde belirginleşiyor: alışveriş sepeti, yüz maskesi ve tuvalet kağıdı emojilerinin kullanımında ani yükseliş olurken seyahat, etkinliklere katılım ve saç kesimiyle ilgili emojilerde düşüş oldu.


Birçok kişi Twitter'ı son aylarda sağlık çalışanlarına, market çalışanlarına, temizlik görevlilerine, ailelerine ve arkadaşlarına minnettarlıklarını ifade etmek için de kullandı. Bu emoji kullanımına da yansıyor: 'teşekkür ederim'

 


Hibya Haber Ajansı