ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

abd--avrupa-hisse-senedi-piyasalari-10072011

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

Dün ABD endekslerindeki negatif kapanışın ardından, Asya endekslerinde de kayıplar izlendi. Güne kayıpla başlayan Avrupa endeksleri ise Covid-19 tedavisinde ilerleme beklentisiyle günü yükselişle tamamladı. Trump’ın Çin ile ilişkilerin kötüleştiği ve şu an için ticaret anlaşmasında ikinci aşamanın söz konusu olmadığı şeklindeki açıklaması, güne yükselişle başlayan ABD endekslerinde bir miktar gerilemeye neden oldu. Buna karşın endeksler günü primle sonlandırdı.

Dow Jones endeksinde yer alan dokuz sektörün tamamı günü primle sonlandırdı. %4,13 yükselen finansallar en güçlü sektör olurken onu %3,35 primle ham madde sektörü takip etti. JP Morgan %5,47, Golman Sachs %4,44, Travelers %3,45 primle endeksin en güçlü şirketleri oldu. S&P500 endeksinde de sağlık ve bilgi teknolojileri dışında tüm sektörlerde yükseliş kaydedildi. %3,48 yükselen finansallar en güçlü olarak göze çarptı.

Facebook %0,23 , Amazon %0,55, Apple %0,25, Netflix %8,07 , Google %1,34 primle günü sonlandırdı.

%0,76 primle kapanan İngiltere FTSE 100 endeksinde bilgi teknolojileri ve sağlık dışındaki tüm sektörlerde değer kazancı gözlendi. %2,09 yükselen altyapı endeksi yukarı çeken sektör olurken, onu %2,01 primle tercihli emlak sektörü takip etti. Endekste en yüksek ağırlığa sahip olan şirketlerden Astra Zeneca %0,29, HSBC %1,21 değer kazanırken GlaxoSmithKline %1,12 geriledi. %1,16 yükselen Almanya Dax endeksinde tüm sektörlerde değer kazancı görülürken %1,59 primle endüstriyeller en güçlü sektör oldu. Heidelberg Cement %5,09, MTU Aero Engines %4,15, Infineon %4,13 primle endeksin en güçlü şirketleri oldu.

Ekonomik verilerde ABD ÜFE öne çıktı. Haziran ayında aylık bazda %0,4 artması beklenen veri %0,2 geriledi. Çekirdek ÜFE ise %0,1 artış beklentisine karşın %0,3 geriledi.

Önümüzdeki hafta, ABD’de açıklanmaya başlayacak olan 2. çeyrek bilançoları takip edilecek.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.** Bu haberin yayın hakları korunmaktadır. Dağıtılması ve kullanılması yasaktır. Sadece Hibya Haber Ajansı üzerinden okuyucuları için yayınlanmıştır.