BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününü %0,53 oranında yükseliş ve 20,51 puan artışla 3.901 seviyesinden tamamladı. En çok kazandıran sektör grubu %4,1 ile menkul kıymet yatırım ortaklıkları olurken, en çok değer kaybeden sektör %2,3 ile sigortacılık oldu.

 

TCMB politika faizi kararını açıkladı. Merkez Bankası, beklentilerin 100 baz puan indirim olduğu Ekim ayında politika faizi kararında 150 baz puanlık faiz indirimine giderek politika faizini %10,50 seviyesine çekti. Açıklanan karar ardından kur tarafında çok fazla volatilite olmazken, bankacılık tarafına gelen alımlarla BİST100 endeksi 3.940 seviyesinin üstünü test etti. Karar metnini incelediğimizde ise geçen aylara benzer yorumlar olduğu görüldü. Yurt içi tarafta her ne kadar başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artış eğilimi sürmekte olduğu yorumu yapıldı. Metne eklenen ‘’Takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme alındığı’’ cümlesi dikkat çekti.

 

İngiltere’de geçtiğimiz gün Truss şoku yaşandı. İngiltere Başbakan Truss, 45 gün önce devraldığı Başbakanlık görevinden istifa ettiği duyurdu. Downing Street’teki Başbakanlık Konutu'nda bir son dakika açıklaması yapan Truss, yeni hükümet kurulana kadar görevinin başında kalacağını söyledi. İstifa haberi sonrasında sterlin, dolar karşısında değer kazanırken, Truss’un görev süreci boyunca vergi kararı ve sonrasında bu karardan dönmesi gündemi meşgul etmişti.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı