İkinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor

ikinci-dalga-endiseleri-gundemdeki-yerini-koruyor-20072009

İkinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor

Piyasa Gündemi

Küresel çapta vaka sayılarındaki artış devam ederken, ikinci dalga endişeleri gündemdeki yerini koruyor. Salgın kaynaklı endişeler ve normalleşme adımlarının etkisiyle gözlenen ekonomik toparlanmanın yavaşlayabileceğine ilişkin korkular, küresel risk iştahı üzerinde baskı gelişmeler olarak karşımıza çıkıyor. Bu haftada da ekonomik veri akışları ve salgın kaynaklı endişeler yakından izlenmeye ve fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecek. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    11:00 Euro Bölgesi – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD'de gündeme gelen yeni yardım paketini ilk ifade edilenden daha büyük olacağı beklentileri, risk iştahını belirli ölçüde destekledi. Ancak salgın kaynaklı endişeler alım iştahı üzerinde baskı oluşturmaya ve hisse piyasalarında dalgalı bir seyir yaşanmasına neden oluyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,02’lik düşüşle 118.786 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,85 – 6,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,85’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde küresel ölçüde hisse senetleri piyasalarında da yön bulmakta zorlanıldığı görüyoruz. Özellikle ABD endekslerinde yaklaşık bir buçuk aydır devam eden konsolide sürecinden çıkılabilmiş değil. Bu durum son günlerde BIST dahil diğer endekslerin de yataylaşmasına neden oluyor. Bu süreçte BIST 100 önceki haftanın zirvesi olan 120 bin civarının yakın vade için güçlü direnç olacağını ve bölgeye yaklaşıldıkça satış baskısının artacağını düşünüyoruz ancak burası geçilecek olur ise tarihi zirvelerin bulunduğu 124.500 ve daha yukarısı gündeme gelebilir. Aşağıda ise 117.500 ve altında 115.500 izlediğimiz destekler olmaya devam ediyor.  Bu seviyelerin altındaki kapanışlar endeksteki zayıflamanın işareti olarak değerlendirilebilir.

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı