Ticaret TÖMER Türkçe öğretimine yeni bir vizyon getirecek

ticaret-tomer-turkce-ogretimine-yeni-bir-vizyon-getirecek-21072011

Ticaret TÖMER Türkçe öğretimine yeni bir vizyon getirecek

YÖK onayıyla faaliyete başlayan Ticaret TÖMER, bir yandan yabancılara Türkçe öğretirken bir yandan da Türkçe öğretim çalışmalarını desteklemeyi ve Türk kültür ve sanatının uluslararası alanda tanınması için çalışmalar yapmayı hedefliyor.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından kurulan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Ticaret TÖMER) Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Ticaret TÖMER, yurtiçinde ve yurtdışında yaşayanlara Türkçe öğretmeyi ve Türkçe öğretimi çalışmalarını destekleyerek bu alandaki birikimini ulusal ve uluslararası alanlarda çeşitli faaliyetlerle paylaşacak.

 

Ticaret TÖMER, Türkçeyi hem anadili hem de bir yabancı dil olarak en doğru ve en etkili şekilde öğrenme imkânı sunmanın yanı sıra; Türkiye’yi, Türk kültür ve sanatını uluslararası alanda hak ettiği saygınlıkta temsil etmeye katkı sağlamayı hedefliyor. Merkez bünyesinde, Türkiye’deki üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Halk Bilimi, Dil Bilimi ve Yabancı Diller bölümleri son sınıf öğrencileri ve mezunları ile yurt dışındaki üniversitelerin Türkoloji bölümü öğrencileri ve mezunlarına mesleki tecrübeye yönelik uygulama programları düzenlenebilecek, staj yaptırılabilecek ve gerektiğinde sertifika verilebilecek.

 

Ticaret TÖMER’in faaliyetleri arasında yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla Türkiye’den yurt dışına gidecek öğretim elemanlarını ve öğretmenleri yetiştirmek, onlar için kurslar düzenlemek ve gerektiğinde sertifika vermek de yer alıyor.

 

Ticaret TÖMER’de ayrıca, kamu ve özel kuruluşlara danışmanlık ya da bilirkişilik hizmeti de verilebilecek; yurtiçi ve yurtdışında dil yeterlilik seviyesini ölçen sınavlar düzenlenebilecek, Türkçe öğretiminin yaygınlaşması için uzaktan eğitim ve uzaktan sınav uygulamaları yapılabilecek.

YÖK’ün kuruluşuna onay verdiği Ticaret TÖMER, 2020 – 2021 eğitim döneminde faaliyetlerine başlayacak.


Hibya Haber Ajansı