Altının dışında kıymetlilerin tamamı yeşilde

Altın geçtiğimiz hafta alıcılı başlamasına rağmen, bu kazançlarını haftanın sonunu taşıyamadı.

Altının dışında kıymetlilerin tamamı yeşilde

Altın geçtiğimiz hafta alıcılı başlamasına rağmen, bu kazançlarını haftanın sonunu taşıyamadı. Piyasalar geçtiğimiz hafta FED’in sıkı para politikasını sürdürmekte zorlanacağını fiyatlamaya çalışırken, altın da bu fiyatlamalar ışığında genel olarak pozitif kalmayı çalıştı.  Bu bağlamda 1979 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan sarı maden, hafta başında 1987 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak haftanın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak haftanın son gününe dek bu seviyede kalmayı başaramayan sarı maden, 1969 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 0,5 kaybı hanesine yazdı. Yeni hafta ise OPEC’in üretim kısıntısı haberiyle piyasalar sarsılırken, enflasyonu artış kaygılarını yeniden alevlendiren bir gelişme oldu. Altının ise öncelikli tepkisi satış yönlü olurken, 1950 dolar/onsun aşağısına kadar çekilerek ilk fiyatlamasını yaşamış oldu.

Gümüş geçtiğimiz hafta altından tamamen ayrışarak, güçlü bir kapanışla haftayı tamamlayarak rallisini üçüncü haftayı taşımış oldu. 23,23 dolar/onstan haftaya başlayan beyaz maden, 24,10 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 3,7 değer kazancıyla haftayı kapattı.

Platin de kazançlarını üçüncü haftayı taşıdığı bir haftayı geride bırakarak, pozitif görünümünü sürdürdü. 981 dolar/ons seviyesinden haftalık başlangıç yapan platin, 988 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,7 kazançla haftayı tamamladı.

Paladyum da haftayı yeşilde kapatmasının yanı sıra 1500 dolar/ons seviyesinin üzerini test ettiği bir haftayı geride bıraktı. 1401 dolar/ons seviyesinden haftalık başlangıç yapan paladyum, 1460 dolar/onstan haftalık kapanış yaparak yüzde 4,2 gibi kazanç elde ederek haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. 

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı