AGCO-Massey Ferguson, Beauvais Tesisi’nde yeniden üretime başladı

agco-massey-ferguson-beauvais-tesisinde-yeniden-uretime-basladi-30042011

AGCO-Massey Ferguson, Beauvais Tesisi’nde yeniden üretime başladı

Üretim faaliyetlerini 17 Mart’ta askıya alan AGCO-Massey Ferguson, güvenli ve sürdürülebilir üretimin yeniden başlatılması için gerekli düzenlemeleri yaparak faaliyetlerine 27 Nisan’da yeniden başladığını duyurdu.

Beauvais Tesisi’nde 17 Mart’ta faaliyetlerini askıya alan AGCO’nun dünyaca ünlü markası Massey Ferguson, 27 Nisan’dan itibaren takviye edilmiş sağlık önlemleri altında sürdürülebilir üretime başladığını açıkladı.

Krizin başlangıcından bu yana koronavirüs tehdidine karşı çalışanları, bayileri ve müşterileri güvende tutmak için bir dizi önlemler alan AGCO ve Massey Ferguson yönetimi, Şubat ayından itibaren, görev ve faaliyetin izin verdiği durumlar için uzaktan çalışma sistemine geçti. Fiilen çalışması gereken Ennery (Fransa) parça dağıtım deposu gibi tesislerde ise iş güvenliği önerilerinin üzerinde ve ötesinde koruyucu önlemler alınarak faaliyetler kesintisiz olarak devam ettirildi.

Bayi ve müşteri desteğini kesintisiz sürdürdü

Massey Ferguson, bu belirsizlik zamanında çiftçileri desteklemek ve gıda arzını korumak için ise yedek parça ve servis operasyonlarını kesintisiz olarak sürdürerek sürekli bayi ve müşteri desteği sağladı. Yerel sağlık çalışanlarına da destek veren Massey Ferguson, maske, eldiven, tulum ve 3D baskılı yüz siperi bağışlarında bulundu.

Massey Ferguson Avrupa ve Ortadoğu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Thierry Lhotte, yaptığı açıklamada, 27 Nisan tarihinde Beauvais tesisinde üretime yeniden başladıklarını vurgulayarak, “Çalışanlarımızın sağlığından ödün vermeyeceğiz. Üretimin yeniden başlatılması, tüm iş zincirinin sürdürülebilirliği için kesinlikle çok önemli. Ancak en uygun ve sürdürülebilir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle, iki kritik koşulu karşılayabildiğimiz için bu yeniden başlatma mümkün oldu” dedi.

Thierry Lhotte, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle, Massey Ferguson’un iç ekipleri sendika temsilcileri ve tıbbi danışmanlarının taahhüdü ile tanımlanan takviye edilmiş önleyici tedbirlerle, tüm çalışanlarımızın sağlığını ve güvenliğini garanti edebilmeliyiz. Bu amaçla da gerekli tüm önlemleri aldık. Bunlar arasında, her çalışan için ateş kontrolü, güvenli sosyal mesafe, maske, yüz siperi ve sterilize edilmiş jel gibi koruma/tespit ekipmanı, farklı çalışma organizasyonları oluşturmak gibi önlemler var. Bunları sadece üretim alanlarında değil, aynı zamanda idari ofislerde de uygulayacağız. Öte yandan, sürdürülebilir bir yeniden başlatma eyleminde bulunabileceğimizden emin olmak için, aynı zorluklarla karşı karşıya olan tüm tedarikçilerimizin, yeni bir kesinti olmadan üretime izin vermeleri için gerekli parçaları ve bileşenleri sağlayabildiğinden emin olmalıyız. Satın Alma ve Malzeme Yönetimi ekiplerimiz, her gün tam bir motivasyon ile imalat ve tüm tedarikçilerle koordinasyonla yakın iletişim için yeniden planlama yapılması konusunda güçlü bir kararlılıkla çalışıyor” diye ekledi.

Tüm ekiplerinin bu kriz boyunca gösterdikleri yetenek, bağlılık ve yaratıcılığından gurur duyduğunu ve onlara güvendiğini vurgulayan Lhotte, “Takım ruhumuz ve işçi sendikalarımızla şeffaf sosyal diyaloğumuz, 27 Nisan'da Beauvais'teki faaliyetlerimizin çevik, güvenli ve kademeli olarak yeniden başlatılmasını sağlamak için önemli bir varlık oldu" diye ekledi.

Ekim ve hasat zamanı için ihtiyaç duyulan ekipmanlar üretilecek

AGCO Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Torsten Dehner ise, “AGCO çalışanlarımız, bayilerimizin ve müşterilerimizin kritik ekim ve hasat sezonları için ihtiyaç duydukları ekipmanların üretimini yeniden başlatmak için beklentilerin çok daha ötesine geçiyorlar. Beauvais ekibi, tedarikçilerimizden sağlam, güçlü, güvenilir, sürdürülebilir bileşen tedarikinin yanı sıra, hem sağlık, hem de güvenlik koşullarını güvence altına almak için muazzam bir iş yaptı. Çiftçilerin dünyayı beslemeye devam etmelerine yardımcı olmak için gösterdikleri sıkı çalışma ve işbirliği için teşekkür ederiz” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı