Türkiye’nin en yüksek köprüsü açıldı

turkiyenin-en-yuksek-koprusu-acildi-11072005

Türkiye’nin en yüksek köprüsü açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasından satır başları;


-    Biliyorduk ki yol medeniyettir, su medeniyettir, dolayısıyla buna devam etmemiz gerekiyordu.
-    Böylece 72 kilometrelik bir yol ve onun güzergâhında yer alan 165 metrelik Beğendik köprümüz inşa edildi. Yapımı biraz uzunca sürmüş olsa da hamdolsun sonunda bölgemizin ve şehirlerimizi birbirine bağlayan bu mevcut projeyi tamamladık.
-    Ülkemizin en yüksek köprüsü unvanını taşıması, ortaya çıkan eserin önemine işaret ediyor.
-    Bu köprü ile ilçelerimiz arasındaki ulaşımı hem kolaylaştırdık hem de 8 kilometre kısaltarak ekonomimize katkı sağlamış olduk.
-    Tamamen Türk mühendis ve işçileri eseri olan bu köprünün malzemelerinin tümü de ülkemizde üretilmiştir.
-    18 yıldır ülkemizin 81 vilayetinde eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan çevreye kadar her alanda inşa ettiğimiz eserlerle milletimizin gönlünü kazanmaya çalışıyoruz.
-    Rabbim bize sağlık ve imkân verdiği müddetçe milletimize hizmet çıtasını sürekli daha yükseğe çıkartarak sürdüreceğiz.
-    Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi çaresiz kaldığı krizin üstesinden rahatlıkla geldik.
-    Ülkemiz her alanda olduğu gibi egemenlik haklarının kullanımı konusunda da sürekli çifte standarda maruz kalıyor.
-    Dünyanın öteki ucundan gelip operasyon yapmayı kendilerine hak görenler, bizi kıyılarımıza sahillerimize hapsedecek ve denize adım atamayacak hale getirecek anlaşmaların peşinde koşanlar, Türkiye'nin meşru anlaşmalarına karşı çıkabiliyor.
-    Kayda değer sağlık altyapısına sahip olmayan ve şeffaflıkla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan ülkelere kapılarını açanlar Türkiye'ye yasak koyabiliyor.
-    Ülkenin meşru yönetimini yıkmaya, demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik darbe girişimlerini görmezden gelenler, bununla kalmayıp darbecilere kucak da açabiliyor.
-    (Ayasofya Camisi) Kimin ne dediğine değil, bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık.
-    Tıpkı Suriye'de, tıpkı Libya'da, tıpkı diğer pek çok hususta yaptığımız gibi haklı yolumuzda yürümeyi sürdürecek, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına devam edeceğiz.
Hibya Haber Ajansı