AB liderleri kurtarma paketi üzerine anlaştı, ABD'de ise yeni teşvik paketi için görüşmeler başladı

ab-liderleri-kurtarma-paketi-uzerine-anlasti-abdde-ise-yeni-tesvik-paketi-icin-gorusmeler-basladi-21072007

AB liderleri kurtarma paketi üzerine anlaştı, ABD'de ise yeni teşvik paketi için görüşmeler başladı

ABD’de Korona Virüse Karşı Yeni Teşvik Paketi Görüşmeleri…
*ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ile yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni tip korona virüs salgınına yönelik hayata geçirilmesi planlanan yeni teşvik paketinin tutarının 1 trilyon dolardan başlayacağını, söz konusu teşvik paketinin odağında çocuklar, istihdam ve Kovid-19 aşısının olacağını söyledi.
*Yeni teşvik paketi umutları ve Oxford Üniversitesi tarafından klinik çalışmaları devam eden potansiyel COVID-19 aşısının güvenli olduğu ve bağışıklık sistemini desteklediğine yönelik gelen açıklamalarla ABD borsaları haftanın ilk işlem günü pozitif kapattı.
*Dow Jones endeksi(spot) yüzde 0,03 artışla 26.680,93 günü kapatırken, Standard&Poor's (S&P) 500 endeksi(spot)   günü yüzde 0,85 artarak 3.252,11 puanda tamamladı. Nasdaq endeksi Amazon, Microsoft, Alphabet, Apple gibi teknoloji şirketlerinin hisselerindeki yükselişle günü yüzde 2,51 kazançla 10.767,09 puanda bitirdi.

AB Liderleri Kurtarma Paketi Üzerine Anlaştı…
*Dört günlük müzakerelerin ardından Avrupa Birliği (AB) liderleri, üye ülkelerin ekonomilerini desteklemek için 750 milyar euroluk (860 milyar dolar) teşvik paketi konusunda anlaşmaya vardı. Anlaşma sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron twitter üzerinden "Avrupa için tarihi bir gün" açıklaması yaptı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ise "AB tarihi açısından çok  önemli bir andayız" değerlendirmesinde bulundu.

Günün Ajandası 
15:30   Kanada Yeni Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Haz) Beklenti: 0,1% Önceki:0,1%           
15:30   Kanada Perakende Satışlar (Aylık) (May) Beklenti: 20,0% Önceki:-26,4%
23:30   Amerikan Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları Önceki: -8,322M

Kaynak İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı