Mondelēz International Türkiye’den anlamlı bağışlar

mondelz-international-turkiyeden-anlamli-bagislar-14052001

Mondelēz International Türkiye’den anlamlı bağışlar

150’yi aşkın ülkede faaliyet gösteren dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketi Mondelēz International, Türkiye’de de içinden geçtiğimiz bu zor dönemde yaptığı iş birlikleriyle tüketicisinin ve iş ortaklarının yanında olup onlara destek oluyor.

Covid-19 krizinin ardından dünya genelinde 20 milyon dolarlık bağış desteğini açıklayan Mondelēz International, Türkiye’de de bu konuda önemli adımlar atarak çeşitli çalışmaları hayata geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor.

 

Uluslararası bir şirket olarak değerlerimiz doğrultusunda amacımız halkımız, müşterilerimiz ve tüketicilerimiz için doğru olanı yapmaktır diyen Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, yapılan destek çalışmaları ile ilgili bilgi verdi: “Ülkemizin tüm dünya ile birlikte içinden geçtiği bu zor süreçte birlik ve dayanışma içinde olmak büyük önem taşıyor. Biz de Mondelez International Türkiye olarak bu dönemde hem tüketicilerimiz hem de iş ortaklarımız için gereken desteği seve seve, gönülden vermek istedik. Şirketimizin global olarak yürüttüğü destek çalışmaları kapsamında biz de ihtiyaç duyulan alanlarda birtakım çalışmalara imza attık ve toplamda yaklaşık 300 bin TL’lik bir bağış gerçekleştirdik. Bunlardan biri belediyeler iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz ‘Temel Gıda Ürünleri Kolisi’ yardımı oldu. Hem bu yolda en kıymetli iş ortaklarımızdan olan küçük esnafa, bakkallarımıza hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmayı arzu ettik. Bu kapsamda 1400 koli yardımında bulunduk. Bununla birlikte yine çok önemsediğimiz bir destekle Kızılay’a, pandemi hastanelerinde, karantinada olanlara ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere 2,5 ton bayram şekeri bağışı gerçekleştirdik. Yine her yıl düzenli olarak destek olduğumuz Gıda Bankası aracılığıyla onun bir kuruluşu olan TİDER’e (Temel İhtiyaç Derneği) ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaları için bisküvi, şeker, sakız ve çikolatalarımızdan oluşan yarım tonluk bir karma ürün gönderiminde bulunduk. Ayrıca büyüklerimizin bayramlarını da Darülaceze’ye yaptığımız bayram şekeri bağışı ile kutlamış olmanın mutluluğunu yaşadık.”

 

Mondelez International Türkiye, tüketicilerine yönelik farklı yardım kampanyalarını da önümüzdeki günlerde duyurmaya devam edeceğini açıkladı.


Hibya Haber Ajansı