QNB Finansbank hikaye anlatıcılığı eğitimlerini online platforma taşıyor

qnb-finansbank-hikaye-anlaticiligi-egitimlerini-online-platforma-tasiyor-14052005

QNB Finansbank hikaye anlatıcılığı eğitimlerini online platforma taşıyor

QNB Finansbank, Minik Eller Büyük Hayaller Kurumsal Sosyal Sorumluluk platformu çatısı altında yürüttüğü TOG – Hayallerin Gücü Adına projesini online platforma taşıdı. COVID-19 pandemisi sebebiyle zamanlarını büyük ölçüde evde geçirmek durumunda kalan çocuklar, Minik Eller Büyük Hayaller platformu çatısı altında yürütülen ‘Hayallerin Gücü Adına’ projesiyle hikâye anlatıcılığı eğitimlerine ücretsiz olarak Türkiye’nin her yerinden erişebilecekler. Ebeveynler 18 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’a kadar www.qnbfinansbank.com ya da https://form.jotform.com/201223205630033 üzerinden başvurularını yapabilecekler.

 

QNB Finansbank 2015 yılında hayata geçirdiği çocuk ve genç odaklı “Minik Eller Büyük Hayaller” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamında çocukları ve gençleri geleceğe hazırlama misyonuyla yenilikçi, yaratıcı, analitik, çözüm odaklı bireyler olmaları için matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok projeyi hayata geçiriyor. Bu bağlamda QNB Finansbank, Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle COVID-19 pandemisi nedeniyle zamanlarının büyük çoğunluğunu evde geçirmek durumunda kalan çocuklar için Hayallerin Gücü Adına projesini online platforma taşıyor.

 

8-12 yaş arasındaki çocukları kapsayacak hikaye anlatıcılığı eğitimlerine veliler www.qnbfinansbank.com ya da https://form.jotform.com/201223205630033 üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuru değerlendirmelerinin ardından online sınıflara kayıtlar gerçekleştirilecek. Eğitimler 14.00-15.00 veya 16.00-17.00 saat aralıklarında gerçekleştirilecek ve ebeveynler eğitim içeriklerine webex’ten ulaşabilecekler.

 

21 Mayıs 2020 tarihinden itibaren verilecek online dersler, dört farklı atölye olarak belirlenen tarihlerde gerçekleştirilecek ve her atölye 1 saat sürecek. Sınıf düzeninde verilecek eğitimler için 9sınıf oluşturularak her sınıfta 20 öğrenci olacak. Toplamda 9 sınıf ile haftada iki defa dersler yapılarak sürecin üç haftada tamamlanması hedefleniyor. Hayallerin Gücü Adına Projesi’yle ayda 180 çocuğa ulaşılacak. Proje 31 Ağustos tarihine kadar sürecek.

 

Her bir atölyede farklı bir masalın çözümlemesi yapılarak, masallar, bilmeceler, tekerlemeler ve interaktif oyunların yer alacağı atölyelerle çocukların kendi yaratıcılıklarını keşfetmelerini ve kendi masallarını yazmayı öğrenmeleri sağlanacak. Projenin amaçları arasında yenilikçi, yaratıcı, analitik, çözüm odaklı bireyler yetiştirmenin yanı sıra hayal etmeyi, hayallerinin peşinden koşmayı, kendine güven aşılamak da bulunuyor. Toplum Gönüllüsü gençler Seiba Hikaye Anlatıcılığı Merkezi’nin kurucusu ve eğitmeni Nazlı Çevik Azazi ve ekibi tarafından çocukların hayal dünyalarına, iletişim ve yazma becerilerine dair birçok adımı yakından gözlemleyip geliştirilmesi için de hazırlıklar yapıyorlar.


Hibya Haber Ajansı