Hisart Canli Tarih Müzesi’nde ilk kitap heyecani ‘ÇANAKKALE 1915’

hisart-canli-tarih-muzesinde-ilk-kitap-heyecani-canakkale-1915-24032009

Hisart Canli Tarih Müzesi’nde ilk kitap heyecani ‘ÇANAKKALE 1915’

 

İstanbul’da bulunan Hisart Canlı Tarih Müzesi, Kültür Yayınları Serisinin ilki olan ‘Çanakkale 1915’ kitabı müzenin web sayfasında ve müze mağazasında satışa sunulmuş olup, tarihe meraklı okurlarını beklemektedir.

‘Tarih; Matematik, Fizik ve Kimya kadar önemli bir bilim dalıdır. Tarih; insanların, milletlerin ve devletlerin belleğidir. Tarihinizi bilmiyorsanız geçmişiniz olamaz. Geçmişiniz yoksa geleceğiniz de yok demektir.’

Sözü ile tarihin önemini vurgulayan Nejat Çuhadaroğlu, ‘Çanakkale 1915’ kitabı ile başlayan ve devamında farklı konular içeren yeni yayınların da hazırlığını yapan Hisart Canlı Tarih Müzesi Kültür Yayınları aracılığıyla, dünyanın merkezinde yer alan coğrafyamız içerisinde yaşayan her Türk vatandaşının geleceğe emin adımlarla yürüyebilmesi için ülke tarihini detaylı, eksiksiz ve doğru olarak öğrenmesinin önemine dikkat çekmektedir.

Hisart Canlı Tarih Müzesi Kültür Yayınları’nın birincisi olarak hazırlanan bu kitap vesilesiyle, 1. Dünya Savaşında İtilaf Devletleri’ne ait dünyanın o güne dek gördüğü en güçlü donanmayı mağlup eden ve sonrasında yaklaşık 9 ay süren kara muharebelerinde Çanakkale’yi kahramanca savunarak ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü tüm dünyaya ezberleten Kahraman Mehmetçiklerimizin aziz hatıraları da yâd edilmektedir.


Hibya Haber Ajansı