Uykusuzluk solunum bozukluklarını yüzde 120 artırıyor

İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, uyku düzeninde yaşanan sorunların giderilmesi konusunda iyi yatak ve doğru uyku ürünleri tercihlerinin önemine dikkat çekti.

Uykusuzluk solunum bozukluklarını yüzde 120 artırıyor

İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, uyku düzeninde yaşanan sorunların giderilmesi konusunda iyi yatak ve doğru uyku ürünleri tercihlerinin önemine dikkat çekti.

Uyku düzeninde yaşanan sorunların iş ve trafik kazalarına yol açabildiğini belirten uzmanlar, uykudaki solunum bozukluklarını ise yüzde 120 oranında artırdığına dikkat çekti. Uyku kalitesinin ve sağlığının korunması gerektiğini belirten İşbir Holding Ceo’su Metin Gültepe, yatak ve uyku ürünlerinin önemini anlattı.

Uykusuzluk pek çok sorunu beraberinde getiriyor

Rahat geçen tatil günlerinin ardından güne zinde başlamak için uyku kalitesi büyük önem taşıyor. Gece iyi bir uyku uyunamaması durumunda kişiler, pek çok sorunla karşı karşıya kalabiliyor. Uzmanlar, yetersiz uykunun gün içerisinde, dikkat eksikliği, konsantrasyon güçlüğü, performansta düşüklük, sinirlilik ve yorgunluk gibi pek çok duruma yol açabildiğini belirtiyor. 

Uyku kalitesi için doğru yatak seçimi yapılmalı

Tatilden sonra bozulan uyku düzenini yeniden sağlamak için derin, sağlıklı ve kaliteli uykunun önemini vurgulayan Gültepe, “Yaz aylarının gelmesi ile beraber bireylerin günlük rutinlerinde yaşanan değişimler, uyku kalitesini doğrudan etkiliyor. Özellikle, tatil dönüşlerinde, çalışan bireyler için günlük hayata adapte olmak daha da zorlaşıyor.” dedi.

Bozulan uyku düzenini kolay bir şekilde toparlamak için kaliteli ve sağlıklı bir uykunun şart olduğunu belirten Gültepe, “Bu şartlar sağlanamadığında, kişilerin eski düzenine dönmesi uzun zaman alacaktır. Her zaman belirttiğimiz gibi kaliteli ve sağlıklı bir uykunun olmazsa olması iyi bir yatak ve doğru uyku ürünlerinden geçiyor.” diye konuştu.

Uykunun en önemli adımı olan yatak seçimini yaparken de belirli kriterleri göz önünde bulundurmak gerektiğine değinen Gültepe, “Yatak tercihi yaparken; ürünün yumuşaklık derecesi, kalınlığı, dayanıklılığı ve ergonomik olup olmaması gibi pek çok kriter çok önemli. Aynı zamanda, kişinin yatış pozisyonu, fiziksel özellikleri ve rahatsızlıkları gibi pek çok etkende yatak seçiminde belirleyici rol oynuyor. Uyku merkezlerimizde bulunan uyku uzmanlarımız ile vücut fizyolojinize en uygun olan yatağı seçerek uyku kalitenizi artırabilirsiniz.” diye ekledi.

Hibya Haber Ajansı